Kipsalade maken met een Grieks tintje

Een hele fijne kipsalade maken doe je gewoon zelf. En deze is een beetje Grieks georiënteerd, vandaar de naam. Net even anders door de toevoeging van olijven en rode biet en daardoor extra lekker. Je kunt er ook nog eens alle kanten mee op. Eet deze heerlijke kipsalade bijvoorbeeld als …

Een hele fijne kipsalade maken doe je gewoon zelf. En deze is een beetje Grieks georiënteerd, vandaar de naam. Net even anders door de toevoeging van olijven en rode biet en daardoor extra lekker. Je kunt er ook nog eens alle kanten mee op. Eet deze heerlijke kipsalade bijvoorbeeld als lichte avondmaaltijd en bewaar de restjes voor de volgende dag als lunch.

Wat je nodig hebt voor 2 personen

– 1 kipfilet
– 2 teentjes knoflook
– 1/2 komkommer
– 1 gekookte rode biet
– 2 tomaten
– 2el grote groene olijven
– 1 handvol peterselie en muntblaadjes
– flinke scheut (Griekse) olijfolie
– (gerookt) zeezout
– zwarte peper

kipsalade maken

Wat je gaat doen voor deze kipsalade

Bereidingstijd: 25 minuten

Kook de kipfilet gaar in kokend water met zout en 2 gepelde knoflookteentjes, dit duurt ongeveer 10-15 minuten. Laat de kipfilet daarna iets afkoelen op een plankje.

Het is tijd om de kipsalade samen te voegen! Snijd in de tussentijd de komkommer in dunne halve maantjes, de rode biet en tomaat in blokjes en de olijven in stukjes. Doe dit bij elkaar in een schaal. De kipfilet pluk je in stukjes en dit gaat ook in de schaal. Hak de peterselie en munt fijn en schep dit door de rest. Als laatste maak je je salade aan met olijfolie, zout en peper.

Tip: iets meer pit in je salade? Dan kun je er ook nog wat gesnipperde rode ui aan toevoegen.

Zelf kipsalade maken is lang zo moeilijk niet. Ik ben benieuwd of je deze lekkere combinatie vaker gaat maken.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)