Griekse kipsalade

Gewoon een hele fijne salade met kip. Een beetje Grieks georiënteerd, vandaar de naam. Net even anders door de toevoeging van olijven en rode biet. Je kunt er ook nog eens alle kanten mee op. Eet het als lichte avondmaaltijd en bewaar de restjes voor de volgende dag als lunch.

Wat je nodig hebt voor 2 personen

– 1 kipfilet
– 2 teentjes knoflook
– 1/2 komkommer
– 1 gekookte rode biet
– 2 tomaten
– 2el grote groene olijven
– 1 handvol peterselie en muntblaadjes
– flinke scheut (Griekse) olijfolie
– (gerookt) zeezout
– zwarte peper

Griekse kipsalade_2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 25 minuten

Kook de kipfilet gaar in kokend water met zout en 2 gepelde knoflookteentjes, dit duurt ongeveer 10-15 minuten. Laat de kipfilet daarna iets afkoelen op een plankje.

Snijd in de tussentijd de komkommer in dunne halve maantjes, de rode biet en tomaat in blokjes en de olijven in stukjes. Doe dit bij elkaar in een schaal. De kipfilet pluk je in stukjes en dit gaat ook in de schaal. Hak de peterselie en munt fijn en schep dit door de rest. Als laatste maak je je salade aan met olijfolie, zout en peper.

Tip: iets meer pit in je salade? Dan kun je er ook nog wat gesnipperde rode ui aan toevoegen.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Recept griekse kipsaslade. Gewoon een hele fijne salade met kip. Een beetje Grieks georiënteerd, vandaar de naam. Net even anders door de toevoeging van olijven en rode biet. Eet het als lichte avondmaaltijd en bewaar de restjes voor de volgende dag als lunch. #salade

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Griekse kipsalade”

  1. Vanavond de griekse salade gegeten (met ui) en in 1 woord verrukkelijk! Een volgende keer wil ik een beetje feta toevoegen om de griekse smaak completer te maken, maar een toprecept, dank je wel!

  2. Ik heb de salade gemaakt, een redelijk lekkere frisse salade. Jammer vond ik het dat de kip rood werd vd biet, op Pinterest zag het er veel aantrekkelijker uit doordat de kip niet rood was.

  3. Het was heerlijk , ook aan mijn dochter meegegeven , zij vond het ook heerlijk . Van het weekend bbq en dan komt deze salade ook op tafel