Groene curry met kip, wortel en doperwten

Hou je ook weleens van een pittige curry op je bord ga dan voor deze groene curry met kip, wortel en doperwten. Rijk van smaak met malse kippendijen, romige kokosmelk, beetgare wortel en wat frisheid van de limoen en basilicum.

In het seizoen gebruik je natuurlijk verse doperwten, maar daarbuiten zijn doperwten uit de diepvries ook een prima keuze. Voeg deze op het laatste moment toe, rechtstreeks vanuit de vriezer. Wellicht valt het je op dat ik gewone basilicum heb gebruikt, klopt helemaal en dat is met een reden. In Zoetermeer, waar wij wonen, is echt nergens Thaise basilicum te vinden (behalve als ik het bestel) en ik ga er niet voor naar Den Haag rijden op een doordeweekse dag. Daarom gebruik ik als alternatief gewoon normale basilicum en dat pakte bijzonder goed uit. Nog een laatste tip voordat we gaan koken: groene curry is vrij pittig en vaak niet geschikt voor kleine kinderen. Vervang voor een maaltijd voor het hele gezin de currypasta door een milde variant, bijvoorbeeld gele curry.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 300 gr witte rijst
  • 35 gr groene currypasta (bijvoorbeeld van Blue Elephant of Fairtrade), meer mag ook als je van pittig houdt
  • zonnebloemolie
  • 600 gr (gekleurde) wortelen, in repen
  • 250 ml kokosmelk (bijvoorbeeld van Aroy-D)
  • 50 ml warm water
  • 300 gr kippendijen, in blokjes
  • 1 el (riet)suiker
  • vissaus
  • 1 limoen
  • 200 gr doperwten (vers of diepvries)
  • handje basilicum, grof gehakt + extra blaadjes voor garnering
  • 2 lente-ui, in dunne ringen

Tip: Hou je currypasta over? Deze kun je overscheppen in een klein bakje invriezen.

Wat je gaat doen

Bereiding: 25 minuten

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit een hapjespan en bak de groene currypasta 2 minuten in 1 eetlepel olie. Voeg de wortel toe en roerbak 1 minuut.
  3. Voeg de kokosmelk, water, kip en suiker toe en roer alles goed door elkaar. Zet de deksel op de pan en laat 10 minuten op laag vuur pruttelen.
  4. Breng op smaak met 1 – 2 el vissaus en sap van ½ limoen. Roer de doperwten en gehakte basilicum erdoor en laat nog 2 minuten pruttelen.
  5. Serveer de curry met de rijst en garneer met lente-ui en extra blaadjes basilicum.

Recept & fotografie: Francesca

De laatste Eetkalenders
nu voor slechts € 14,95 incl. verzendkosten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *