Hou je ook weleens van een pittige curry op je bord ga dan voor deze groene curry met kip, wortel en doperwten. Rijk van smaak met malse kippendijen, romige kokosmelk, beetgare wortel en wat frisheid van de limoen en basilicum.
In het seizoen gebruik je natuurlijk verse doperwten, maar daarbuiten zijn doperwten uit de diepvries ook een prima keuze. Voeg deze op het laatste moment toe, rechtstreeks vanuit de vriezer. Wellicht valt het je op dat ik gewone basilicum heb gebruikt, klopt helemaal en dat is met een reden. In Zoetermeer, waar wij wonen, is echt nergens Thaise basilicum te vinden (behalve als ik het bestel) en ik ga er niet voor naar Den Haag rijden op een doordeweekse dag. Daarom gebruik ik als alternatief gewoon normale basilicum en dat pakte bijzonder goed uit. Nog een laatste tip voordat we gaan koken: groene curry is vrij pittig en vaak niet geschikt voor kleine kinderen. Vervang voor een maaltijd voor het hele gezin de currypasta door een milde variant, bijvoorbeeld gele curry.
