Vietnamese Bahn Mi broodjes met garnalen

Ik ben gek op broodjes met garnalen en ik kwam onlangs dit gerecht tegen met Vietnamese karamel garnalen. De foto ervan staarde me al een paar weken aan op mijn ‘wishlist’ bord op Pinterest. Iedere foodblogger heeft een ‘lijst’. De lijst waarop alle gerechten staan die je nog een keer …

Ik ben gek op broodjes met garnalen en ik kwam onlangs dit gerecht tegen met Vietnamese karamel garnalen. De foto ervan staarde me al een paar weken aan op mijn ‘wishlist’ bord op Pinterest. Iedere foodblogger heeft een ‘lijst’. De lijst waarop alle gerechten staan die je nog een keer wilt maken. Die uitpuilt omdat er te weinig dagen in een week zitten om alles te maken. En omdat we constant grote ogen hebben en alles willen uitproberen. Die lijst heb ik ook, zelfs op meerdere plekken. Ik heb een wishlist bord op Pinterest, een ‘nog te maken’ map in gmail, een ‘interessante recepten’ conceptbericht in WordPress waar ik alle links verzamel en een 1 meter hoge stapel met foodtijdschriften en uitgescheurde recepten die geduldig op me wachten. Niet te doen allemaal natuurlijk, maar er zitten soms recepten tussen die maar blijven schreeuwen om mijn aandacht. Zoals deze broodjes met garnalen.

En gelukkig maar, want deze broodjes zijn meesterlijk! Ik heb het originele recept redelijk aangepast, met name veel simpeler gemaakt. Want ik ben niet zo’n ‘inmaak’type die allemaal potjes met wortel op zuur op de plank heeft staan. Dus lekker met verse groenten gewerkt. Please do try these at home 🙂

Wat je nodig hebt voor 4 broodjes
– 1 sjalot
– 2 teentjes knoflook
– 1 rode peper
– 3el water
– 3el (riet)suiker
– zonnebloemolie
– 1el vissaus
– 200gr garnalen, gepeld en schoongemaakt
– 1/2 komkommer
– 3 wortels of 1/2 winterwortel
– 8el mayonaise
– 2el sojasaus
– flinke handvol koriander
– stokbrood of ander lekker brood waar je 4 grote stukken van kunt afsnijden

Wat je gaat doen
Hak de knoflook en sjalot helemaal fijn. Verwijder de zaadjes van de rode peper. Hak de helft van de rode peper helemaal fijn en snijd de andere helft in dunne reepjes. Die bewaar je voor de garnering.

Doe de suiker en water in een koekenpan en verhit dit. Blijf roeren totdat het een wat dikkere karamel wordt. Doe er dan een klein scheutje zonnebloemolie bij en de gehakte knoflook, ui en rode peper. Bak dit een minuutje mee op zacht vuur en blijf roeren, anders bakt het aan. Doe als laatste de garnalen en vissaus erbij, goed vermengen met de saus en een minuut of 2 meebakken totdat de garnalen klaar zijn. Als de karamel te dik is, kun je er eventueel een heel klein scheutje water bij doen. Laat dit een beetje afkoelen.

Snijd de komkommer (inclusief schil) en wortel in hele dunne julienne (lucifer) reepjes. Weet je niet hoe dit moet, kijk dan naar dit handige instructiefilmpje. Meng de mayonaise met de sojasaus in een bakje. Pluk de blaadjes van de koriander.

Nu gaan we die heerlijke broodjes beleggen. Snijd een stuk stokbrood open en besmeer zowel de boven- als onderkant met een laagje soja-mayonaise. Beleg met een rijkelijke hoeveelheid reepjes komkommer en wortel. Daarop komt een schep garnalen (inclusief wat van de karamelsaus). Strooi hier wat reepjes rode peper over en flink wat blaadjes koriander.

En snel eten daarna! Enjoy 🙂

Broodjes met karamel garnalen

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)