Zelfgemaakte kapsalon

Ik moet jullie iets bekennen. Ik ben gek op een kapsalon. Zo, het is eruit. Voor wie een kapsalon niet kent, dit is een bakje gevuld met friet, shoarma, kaas en salade. Ontstaan doordat een kapsalon in Nederland dit ooit zo bestelde bij een shoarmazaak en toen was de naam …

Ik moet jullie iets bekennen. Ik ben gek op een kapsalon. Zo, het is eruit. Voor wie een kapsalon niet kent, dit is een bakje gevuld met friet, shoarma, kaas en salade. Ontstaan doordat een kapsalon in Nederland dit ooit zo bestelde bij een shoarmazaak en toen was de naam geboren. Ik leerde de kapsalon kennen na een avondje uit (wie niet) en sindsdien is het mijn favoriete shoarma gerecht. We bestellen het soms ook doordeweeks na een dag hard werken. Culinair gezien kan dit natuurlijk helemaal niet, zeker niet als je een kookblog hebt. Maar ik ben ook maar een mens en ik heb ook zo mijn zondes :).

Groot was dan ook mijn uitdaging om er zelf een versie van te maken die culinair verantwoord is. En dat is gelukt!

Ik ga je hier niet vertellen dat deze versie ook een stuk gezonder is. Ik ben namelijk bang van niet. Maar af en toe mag je je best even laten gaan. Dus daar komt ie dan.

Wat je nodig hebt voor 2-3 personen:
300gr lams shoarma (ik haal deze vers bij de Turkse slager en dan is het ook al voor je gekruid)
300gr vastkokende aardappels
2 knoflook teentjes
1/2 liter zonnebloemolie
50gr Fontina kaas (te verkrijgen bij de kaasspecialist of groothandel, is mijn grote favoriet omdat deze zo fantastisch goed smelt)
1 mini romaine sla (of andere stevige sla met een bite)
10 honingtomaten (te vervangen door andere mini tomaat met volle smaak)
zeezout
versgemalen zwarte peper

Wat je gaat doen:
De frietjes heb ik volgens dit recept bereid (zonder de kruiden, dus alleen met knoflook), omdat ze dan zo lekker knapperig worden. En je wilt geen slappe frietjes in je kapsalon. Als je de friet wilt maken met minder vet, bak ze dan in de oven. Hier vind je daar een goed recept voor.

Terwijl de frietjes aan het bakken zijn verwarm je de oven voor op 200gr. Bak de lams shoarma goed bruin in een koekenpan met weinig olie. Was de sla, laat goed uitlekken en snijd deze in dunne reepjes. Was de tomaatjes en snijd ze doormidden.

Als de frietjes goed bruin en knapperig zijn, schep je ze in een bak met keukenpapier om uit te lekken.

Neem een ovenschaal en leg onderin de frietjes. Strooi hier een beetje zeezout over.

Daarboven schep je het shoarmavlees. Schep het vlees uit de pan met een schuimspaan zodat het vet niet mee gaat.

Over het shoarmavlees rasp je een flinke laag Fontina kaas. Daarna schuif je de ovenschaal in de oven en laat je het circa 10min bakken zodat de kaas goed gesmolten is.

Haal de schaal uit de oven en strooi de sla en tomaatjes erover. En klaar is je kapsalon!

Wil je er ook nog zelfgemaakte knoflooksaus bij? Die maak ik met:
1el vers citroensap
1tl suiker
3 teentjes knoflook
125ml crème fraîche
3el halfvolle mayonaise
zeezout
versgemalen zwarte peper

Verwarm het bakje met citroensap heel even in de magnetron en voeg daarna de suiker toe aan het sap. Roer totdat de suiker is opgelost. Hak de knoflook heel fijn of gebruik een pers en voeg het toe aan het citroensap. Roer de crème fraîche en mayonaise er door en breng op smaak met zout en peper.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca