Kalfsoester met mosterd vijgensaus

Dat koken echt niet zo ingewikkeld hoeft te zijn, ook niet tijdens de kerstdagen of een ander feestelijk diner, bewijst dit recept. Het kalfsvlees combineert geweldig met de vijgen en mosterd. En je hoeft er niet lang voor in de keuken te staan. Wat mij betreft een van de mooiste recepten die ik maakte voor de Foodeliciousbox.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 1 sjalot, gesnipperd
– olijfolie
– zout
– 1tl appel ciderazijn
– 2 verse vijgen, in stukjes
– 2el vijgen mosterd (of 1,5el gewone mosterd met 0,5el vijgen confiture)
– 100ml gevogelte bouillon
– peper
– 4 kalfsoesters, kamertemperatuur

kalfsoester-met-vijgen-mosterd-saus-staand

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 30 minuten

Verhit een sauspan en fruit de sjalot in 1 eetlepel olijfolie met een snufje zout. Voeg de appel ciderazijn, stukjes vijg, vijgen mosterd en bouillon toe. Breng aan de kook en laat daarna heel zacht pruttelen. Ongeveer 15-20 minuten totdat de saus is ingekookt. Let goed op dat het niet te droog wordt en roer geregeld. Breng op smaak met peper.

Bak de kalfsoesters om en om in een pan met boter en olie, of in de grillpan. Ze hebben maar 4 minuten per kant nodig. Laat daarna 10 minuten rusten in aluminiumfolie.

Snijd de kalfsoesters in mooie plakken en maak je borden op. Schep de saus erover en garneer met verse vijgen. Lekker met geroosterde aardappelen, gratin dauphinois, frisse salade of geroosterde groenten.

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Kalfsoester met mosterd vijgensaus”

  1. Hi Francesca!
    Ik denk erover om dit gerecht aankomende kerst te maken. Maar een korte vraag, zou ik de saus ook van te voren kunnen maken en vervolgens weer even in de pan kunnen opwarmen?

    1. Yes, dat kan zeker! Misschien dat de saus iets meer ingedikt is dan, maar dan kun je ‘m eventueel een klein beetje verdunnen met bouillon.

  2. Hoi Franscesca, ook bij ons op het kerstwens:-) heb je er toevallig ook een wijn advies bij?

Reacties zijn gesloten.