Kalfsoester met mosterd vijgensaus

Dat koken echt niet zo ingewikkeld hoeft te zijn, ook niet tijdens de kerstdagen of een ander feestelijk diner, bewijst dit recept. Het kalfsvlees combineert geweldig met de vijgen en mosterd. En je hoeft er niet lang voor in de keuken te staan. Wat mij betreft een van de mooiste …

Dat koken echt niet zo ingewikkeld hoeft te zijn, ook niet tijdens de kerstdagen of een ander feestelijk diner, bewijst dit recept. Het kalfsvlees combineert geweldig met de vijgen en mosterd. En je hoeft er niet lang voor in de keuken te staan. Wat mij betreft een van de mooiste recepten die ik maakte voor de Foodeliciousbox.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 1 sjalot, gesnipperd
– olijfolie
– zout
– 1tl appel ciderazijn
– 2 verse vijgen, in stukjes
– 2el vijgen mosterd (of 1,5el gewone mosterd met 0,5el vijgen confiture)
– 100ml gevogelte bouillon
– peper
– 4 kalfsoesters, kamertemperatuur

kalfsoester-met-vijgen-mosterd-saus-staand

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 30 minuten

Verhit een sauspan en fruit de sjalot in 1 eetlepel olijfolie met een snufje zout. Voeg de appel ciderazijn, stukjes vijg, vijgen mosterd en bouillon toe. Breng aan de kook en laat daarna heel zacht pruttelen. Ongeveer 15-20 minuten totdat de saus is ingekookt. Let goed op dat het niet te droog wordt en roer geregeld. Breng op smaak met peper.

Bak de kalfsoesters om en om in een pan met boter en olie, of in de grillpan. Ze hebben maar 4 minuten per kant nodig. Laat daarna 10 minuten rusten in aluminiumfolie.

Snijd de kalfsoesters in mooie plakken en maak je borden op. Schep de saus erover en garneer met verse vijgen. Lekker met geroosterde aardappelen, gratin dauphinois, frisse salade of geroosterde groenten.

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)