Kalfsworst met gewokte groenten en ovenpatat

Dit is nou echt zo’n recept wat bij mij ontstaat door het leegruimen van de koelkast. Alles moet op en dat werd in dit geval heel erg lekker 🙂

Wat je nodig hebt
– 250gr roodschillige of nieuwe aardappelen
– 2 teentjes knoflook
– 1 takje rozemarijn
– 2 kalfsworsten
– 1 banaansjalot
– 1 savooiekool (ik heb zelf cavolo nero gebruikt, maar dat is lastig te krijgen. Je kunt als alternatief prima savooiekool gebruiken)
– 1 bos paksoi
– grof zeezout
– fijn zeezout
– versgemalen zwarte peper
– olijfolie
– roomboter om in te bakken

Wat je gaat doen
Verwarm de oven voor op 200gr.

Boen de aardappels goed schoon zodat je de schil kunt laten zitten. Snijd de aardappels in dunne frietjes. Leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en sprenkel er wat olijfolie over. Kneus de teentjes knoflook en scheur de rozemarijn grof. Strooi beide over de friet. Strooi er ook nog wat grof zeezout over en meng goed door elkaar met je handen.

Zet de friet ongeveer 30-40 minuten in de oven totdat de friet bruin en knapperig is.

Hak de savooiekool en paksoi grof, was deze in een vergiet en laat uitlekken. Hak de sjalot helemaal fijn.

Verwarm wat boter in een koekenpan, zet het vuur laag en leg de kalfsworsten in de boter. Laat de worsten ongeveer 20 minuten zacht garen in de pan met een deksel erop.  Af en toe de worsten omdraaien. De laatste paar minuten zet je het vuur weer hoger zodat de worsten een mooi bruin korstje krijgen. Mijn kalfsworsten kwamen van Waterlant’s Weelde en waren al gekruid. Als je ongekruide worsten hebt, bestrooi ze dan nog met wat peper en zout.

Verhit wat olie in een koekenpan en fruit hierin de sjalot. Voeg daarna de kool en paksoi toe en roerbak dit kort totdat de groenten iets geslonken is, maar nog wel steeds een bite heeft. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer de kalfsworsten met de groenten, oven friet en (zelfgemaakte) mayonaise.

De laatste Eetkalenders
nu voor slechts € 14,95 incl. verzendkosten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *