Kerrie kip croissantjes voor een speciaal ontbijt

Dit is eigenlijk geen recept, maar lees toch maar verder. Sterker nog, je wil echt verder lezen. Ik heb namelijk iets bedacht met van dat oprolbare croissantdeeg wat ik veel eerder had moeten bedenken. Ik vulde ze namelijk met mijn Surinaamse kerrie kip! Het maakt de croissantjes veel lekkerder, ik was gelijk van mijn kliekje kerrie kip af én ik had een geweldig feestelijk ontbijt voor de Mr. te pakken op vaderdag. Hij had de eerste keer geen idee wat erin zat en nam nietsvermoedend een hap. Compleet verrast en blij keek hij me aan en at er daarna nog twee op. Missie geslaagd dus. Deze kerrie kip croissantjes zijn top voor ieder speciaal ontbijt- of brunchmoment. Geniet ervan!

Wat je nodig hebt voor 6 stuks

  • 75 – 100 gr kerrie kip (volgens dit recept of van de toko)
  • 1 verpakking super croissantdeeg voor 6 stuks
  • 1 ei, losgeklopt
  • zwart of wit sesamzaad

Wat je gaat doen

Bereiding: 10 minuten + Oven: 15 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
  2. Snijd de kerrie kip wat fijner zodat het straks goed hanteerbaar is als je de croissantjes gaat vullen. Zorg dat er ook een klein beetje saus bij zit, daar wordt de vulling nog wat smeuïger van.
  3. Rol het croissantdeeg uit. Schep op de brede kant van het deeg een strookje van de kerrie kip en rol daarna op tot een croissant. Herhaal dit met de overige 5 en leg ze op het bakpapier.
  4. Bestrijk alle croissantjes met losgeklopt ei en bestrooi ze met sesamzaad.
  5. Bak de kerrie kip croissantjes 15 minuten af in de oven en serveer ze daarna direct.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)