Ik ben niet vaak besluiteloos, maar met het dessert van mijn kerstmenu dit jaargedroeg ik me als een echte weegschaal: want ik kon niet kiezen. Aan de ene kant had ik een heerlijke dessert pasta gemaakt met rood fruit compote, chocolade ijs, geschaafde witte chocolade en munt. Deze at ik ooit (in een andere uitvoering uiteraard) bij Hofstede Meerzigt in Zoetermeer en het werd aan ons gepresenteerd als spaghetti (de pasta) bolognese (de rood fruit compote) met balletjes (het chocolade ijs) en Parmezaanse kaas (de geschaafde witte chocolade die ze ook echt gevormd hadden naar een blok Parmigiano, geniaal). Het dessert was geweldig lekker, maar ik vond vooral het idee erachter ontzettend leuk. Vooral voor kinderen! Want hoe verrassend is als het de volwassenen opeens een bordje voor je neus zetten en zeggen “zo, nu eten we spaghetti met balletjes als toetje!”.
Goed, dat was dus kerstdessert 1.
Een paar dagen later maakte ik weer eens panna cotta. Deze keer een yoghurt panna cotta met amandel, munt en als topping gekaramelliseerde ananas met geroosterd amandelschaafsel. Niet normaal lekker, fris door de toevoeging van de Griekse yoghurt en ontzettend makkelijk om te voorbereiden. Je kunt een dag eerder je hele dessert al maken en afgedekt in de koelkast zetten tot gebruik.
En dat was kerstdessert 2.
Vandaag krijg je dus beide recepten! Kun je zelf kiezen, slim van mij hè ;-). Wel heel fijn, de wijntip past bij beide desserts, is dat vast afgetikt.