Kip cordon bleu met aardappeltjes en sla

De komende drie dagen gaan we jullie iedere dag een recept cadeau geven uit de nieuwe Eetkalender 2018. Vandaag is de zelfgemaakte kip cordon bleu met gebakken aardappels en sla aan de beurt. Een cordon bleu kun je heel makkelijk zelf maken door kipfilet te vullen met kaas en ham …

De komende drie dagen gaan we jullie iedere dag een recept cadeau geven uit de nieuwe Eetkalender 2018. Vandaag is de zelfgemaakte kip cordon bleu met gebakken aardappels en sla aan de beurt. Een cordon bleu kun je heel makkelijk zelf maken door kipfilet te vullen met kaas en ham en dat smaakt heerlijk in combinatie met de aardappels en sla met vinaigrette.

Voor kleine kinderen die sla nog lastig vinden kun je ervoor kiezen om reepjes rauwe paprika of cherrytomaten erbij te serveren of je kookt er wat sperzieboontjes bij. Dit zijn tips die je ook terug kunt vinden in de Eetkalender!

En wat gebeurt er met de ingrediënten die je over hebt, vraag je je wellicht af? Op vrijdag is het altijd Kliekjesdag in de kalender en dan wordt er kookinspiratie gegeven waardoor je aan het eind van de week geen kliekjes overhoudt. Beter voor je portemonnee en voor de planeet.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 1 ui, grofgehakt
  • bakolijfolie
  • boter
  • 800 gr aardappelschijfjes
  • zeezout
  • 4 plakken Gruyère (of andere smeltkaas)
  • 4 plakken ham, naar keuze
  • 4 kipfilets
  • zwarte peper
  • 2 el bloem
  • 1 ei, losgeklopt
  • 8 el paneermeel of panko
  • ½ el mosterd
  • ½ el (witte wijn)azijn
  • 3 el olijfolie extra vergine
  • 100 gr sla, naar keuze
  • 10 sprietjes bieslook, fijngehakt

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 35 minuten

1. Verhit een hapjespan en fruit de ui in 2 el olie tot deze glazig ziet. Voeg een klontje boter en de schijfjes aardappel met een snuf zout toe en bak deze rondom bruin aan. Zet het vuur lager en bak de aardappels 15 – 20 minuten terwijl je af en toe roert.

2. Leg een plak Gruyère op een plak ham en rol daarna de ham op. Herhaal voor de andere drie. Snijd de kipfilet open tot de rand als een vlinder. Leg de kipfilets tussen 2 vellen bakpapier en sla er even flink op met een vleeshamer of zware pan. Bestrooi de kipfilets aan de binnen- en buitenkant met peper en zout. Leg in iedere kipfilet een rolletje ham en klap ze daarna weer dicht.

3. Haal iedere kipfilet eerst door de bloem, klop licht af, daarna door het ei en als laatste goed door de panko of paneermeel. Zorg ervoor dat de kipfilet rondom helemaal bedekt is.

Vega tip: In de Eetkalender vind je ook een recept voor vegetarische kaasschnitzels die je kunt gebruiken in dit recept. Er zijn tegenwoordig ook vegetarische cordon bleu’s van goede kwaliteit te koop in de winkel.

4. Verhit een koekenpan met een klontje boter. Schenk er een scheutje olie bij en bak de kipfilets rondom bruin aan, circa 3 minuten per kant. Zet het vuur lager en laat de kipfilets met de deksel op de pan nog 10 minuten doorgaren. Keer ze halverwege om.

5. Maak een vinaigrette door de mosterd te kloppen met de witte wijnazijn. Schenk de olijfolie extra vergine er in een dun straaltje bij terwijl je blijft kloppen. Breng op smaak met peper en zout. Maak de sla aan met de vinaigrette.

6. Serveer de cordon bleu met de gebakken aardappels en sla en garneer met bieslook.

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca