The Mr. en ik zitten in onze ‘gemarineerde kip’-fase. Eerder gaf ik jullie al zijn onovertroffen Surinaamse marinade en vandaag ben ik aan de beurt met een recept. Ik ging een hele andere kant op, van Zuid-Amerika naar Afrika om precies te zijn. Gebruikte het Marokkaanse specerijenmengsel ras el hanout als basis en ging daarmee verder. Het resultaat…whoeha! Met andere woorden, lekker dus. Correctie, heel erg lekker.
Wat je nodig hebt
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 rode peper
– 4el plantaardige olie
– 2el ras el hanout
– flinke snuf zout
– 2 (bio) sinaasappels
– 2el sojasaus
– 1 kilo kip (of een hele kip die je zelf in stukken chopt)
Wat je gaat doen
Snipper de ui samen met de knoflook en rode peper (zonder zaadlijsten) helemaal fijn. Ik gooi dit altijd in de hakmolen, dan ben ik zo klaar.
Pak een grote platte schaal en meng hierin het uimengsel met de olie, ras el hanout en zout. Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers beide sinaasappels uit. Doe de rasp en het sap ook in de schaal, samen met de sojasaus. Roer goed door elkaar.
De stukken kip smeer je helemaal in met de marinade. Zorg dat ze lekker liggen in de schaal en dek goed af. Laat de marinade minstens 8 uur intrekken.
Bakken kun je in de oven doen op bakpapier, in een pan of, zoals in mijn geval, in de Airfryer. Daar kwamen ze echt briljant lekker uit!
Meer met kip vind je hier!
Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.
Mag ik vragen welke Sojasaus je gebruikt in dit recept?
Kikkoman, bijna altijd Kikkoman 🙂
hoe lang moet het in de oven en op welke temperatuur?
Ik zou ze op 200 graden bakken (conventionele oven) en ik denk zo’n 30-40 minuten.
Topmarinade. Met kerst een megasucces!!
Super om te lezen, Paul!
Wow in een woord heerlijk en super makkelijk te maken en ga ik zeker vaker doen
Heb 1 sinaasappel gebruik had niet meer in huis
Toch nog over heerlijk
Hoe lang en op hoeveel graden in de airfryer?
Is een beetje afhankelijk van de hoeveelheid kip. Maar ga uit van circa 15 minuten op 180 graden.
Super lekker!
Erg lekker!
De marinade klinkt lekker. Kan je deze gemarineerde kip ook gebruiken in een tajine?
Denk het wel, maar ik heb zelf weinig tot geen ervaring met tajines. Dus dat wordt dan uitproberen 😉
Leuk recept maar……? welke temperatuur en tijd in de Oven en/ of in de Air-fryer?
André
Staat hierboven bij de reacties ;-).
Ik wil je bedanken voor je heerlijke recept, dat is een blijvertje!
Dankjewel!
Ik kan helaas geen temperatuur of tijd vinden voor de AirFryer
15 minuten 180/190 graden
Normaliter schrijf ik een reactie als ik het recept heb gemaakt en wat ik ervan vond. Nu wil ik graag vooraf weten of ik ook ontbeend kippendijen vlees kan gebruiken. Er bestaan mensen die geen bot in het vlees verwachten, heus…😉
Ja hoor, dat kan!