4.84 van 12 stemmen

Kipshoarma salade met yoghurtdressing en pitachips

30 minuten
Salade
Makkelijk

Het is geen geheim dat we hier thuis gek zijn op shoarma, ja ook degene die je bestelt ;-). Moet kunnen af en toe, want het gaat om de balans. Maar soms heb je wél zin in shoarma, maar geen zin in een ongezonde maaltijd. En dan zit er maar …

Het is geen geheim dat we hier thuis gek zijn op shoarma, ja ook degene die je bestelt ;-). Moet kunnen af en toe, want het gaat om de balans. Maar soms heb je wél zin in shoarma, maar geen zin in een ongezonde maaltijd. En dan zit er maar één ding op: zelf shoarma maken! Dat kan dan klassiek of je maakt er deze kleurrijke en voedzame kipshoarma salade met yoghurtdressing en pita’s van. Mijn mannen waren er dol op thuis!

Van de volkoren pita’s heb ik trouwens krokante pitachips met knoflook gemaakt. Zo gepiept en echt een heerlijke toevoeging aan de salade! De traditionele ui heb ik vervangen door radijsjes. Die zijn nu volop in het seizoen en zijn wat minder scherp dan ui.

Vul hem verder gerust aan met extra rauwkost die je over hebt, daar is deze salade perfect geschikt voor en wordt het alleen maar gezelliger op je bord. Denk bijvoorbeeld aan avocado, maïs of (geraspte) wortel.

Slimme tips voor we gaan koken

    • Heb je rauwkost over? Zorg dan dat het schoongemaakt en al in de koelkast staat, in een afgesloten bakje. Zo kleed je de volgende dag sneller je broodje aan met lekker veel groenten.
    • Maak eens een ontbijtsmoothie met verschillende soorten fruit in de blender. Zoals banaan, sinaasappel en zomers rood fruit zoals aardbeien of frambozen. Of ga voor een appel en gember shot. Je voegt hier ook makkelijk groenten aan toe, zoals bietjes, spinazie of wortel.

Ingrediënten

  • 400 gr kipfilet, in dunne reepjes gesneden
  • 1 el shoarmakruiden zonder toegevoegd zout
  • 4 el bakolijfolie
  • 4 el Griekse yoghurt 0%
  • 2 el yogonaise
  • 15 gr krulpeterselie, fijngehakt
  • sap van 1 citroen
  • 3 teentjes knoflook, 2 geraspt, 1 gehalveerd
  • zout
  • zwarte peper
  • 150 gr gemengde sla, naar keuze
  • 1 bosje radijsjes, in plakjes
  • 1/2 komkommer, in blokjes
  • 4 tomaten, in blokjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 4 volkoren pitabroodjes

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng de kipreepjes met 1 el shoarmakruiden, 1 el bakolijfolie en eventueel zout naar smaak. Dek af en bewaar in de koelkast.
  • Maak de yoghurtdressing door de yoghurt in een kommetje te mengen met de yogonaise, peterselie, het citroensap en 2 teentjes knoflook. Proef en breng op smaak met wat peper en eventueel wat zout. Voeg eventueel nog wat yoghurt, yogonaise of citroensap naar smaak toe.
  • Verhit een koekenpan en bak de kip gaar in 2 el bakolijfolie.
  • Snijd intussen de pita’s helemaal door, besprenkel met bakolijfolie en smeer in met de gehalveerde knoflook. Bak ze circa 3 minuten in de oven tot ze krokant zijn.
  • Maak de sla in een grote kom, meng hiervoor de gemengde sla, radijs, komkommer, tomaten en paprika. Breng op smaak met de yoghurtdressing.
  • Verdeel de salade op een grote schaal met daaroverheen de kipshoarma. Serveer de kipshoarma salade met de krokante pita’s en yoghurtdressing.

Notities

  • Dit recept is voor 4 personen als hoofdgerecht.
  • Bereiding: 30 minuten

Recept: Francesca, Fotografie: Bo Blitz

Dit gerecht heb ik eerder ontwikkeld voor een van de weekmenu’s van Veggipedia.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)