Krieltjessalade met tonijn

Deze krieltjessalade met tonijn heb je in een handomdraai gemaakt en heeft heel veel smaak. Lekker voor het hele gezin! Ik maak ‘m regelmatig en varieer daarin ook nog weleens in vissoorten. Zo kun je deze ook goed maken met makreel of sardines uit blik.

Nog een tip voor kleine kinderen: snijd de sla fijn en meng deze door de krieltjes heen. Of kook wat sperziebonen, snijd deze kleiner en meng door de salade. Zo krijgen ze extra groente binnen, maar zien niet een enorme berg groente op hun bord 😉

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 800 gr krieltjes in de schil
  • zeezout
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 el kappertjes, fijngehakt
  • 320 gr tonijn uit blik (MSC)
  • azijn (witte wijn of cider)
  • olijfolie extra vergine
  • zwarte peper
  • 1 krop gewone of ijsbergsla
  • handje bieslook, grofgehakt
  • handje platte peterselie, grofgehakt
  • optioneel: ½ komkommer en 200 gr cherrytomaten

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 25 minuten

1. Kook de krieltjes in een bodempje water met zout in 15 – 20 minuten gaar. Giet af in een vergiet en spoel na met koud water.

2. Halveer de krieltjes en meng ze in een schaal met de sjalot, kappertjes en tonijn. Klop een dressing van 1 el azijn, 3 el olijfolie, peper en zout en meng dit door de krieltjes.

3. Maak een salade van de sla en grofgehakte kruiden. Daar kun je eventueel ook nog wat komkommer en cherrytomaten aan toevoegen. Deze hoef je verder niet aan te maken, omdat de krieltjes al genoeg smaak en vet hebben. Maar als je dat wel wilt doen is een beetje olijfolie met azijn al voldoende.

4. Serveer de krieltjes en salade samen.

Wat zijn jullie favoriete snelle salades voor doordeweeks die vaak op tafel komen? Laat het me weten in een reactie!

Smakelijk delen en printen
Eetkalender 2019
met 210 recepten, weekmenu’s en duurzame tips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *