Lamsrack met tabouleh en romige muntsaus

Het is geen geheim dat ik hou van koken met producten van de allerbeste kwaliteit. Zeker voor de feestdagen trek ik alles uit de kast. Met Pasen in aantocht ben ik daarom al weken aan het voorbereiden en proefkoken. Ik besloot aan de slag te gaan met lamsrack en maakte …

Het is geen geheim dat ik hou van koken met producten van de allerbeste kwaliteit. Zeker voor de feestdagen trek ik alles uit de kast. Met Pasen in aantocht ben ik daarom al weken aan het voorbereiden en proefkoken. Ik besloot aan de slag te gaan met lamsrack en maakte daar een tabouleh bij met romige muntsaus. Om het helemaal af te maken serveer ik er ook nog Turks brood bij met een variatie op dukkah in olijfolie. Je kunt het serveren als hoofdgerecht, maar het misstaat ook zeker niet tijdens een uitgebreide paaslunch!

lamsrack-met-tabouleh-en-romige-muntsaus-2

Wat je nodig hebt voor 4-6 personen

– 400gr bulgur
– 1 courgette
– 100gr ongezouten notenmix
– 1tl paprikapoeder
– 1tl oregano
– olijfolie
– peper
– zout
– 1 komkommer
– 1 plantje peterselie
– 1 plantje munt
– 4 rijpe tomaten
– 1 citroen
– 200gr Griekse yoghurt
– 1 teentje knoflook
– 1 Turks brood
– 500gr lamsrack, kamertemperatuur

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 40 minuten

Bereid de bulgur volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd in de tussentijd de courgette in kleine blokjes en schep door de bulgur als deze klaar is, zo gaart de courgette licht. Laat daarna afkoelen.

Meng de notenmix met de paprikapoeder en oregano en maal fijn in de keukenmachine. Schep over in een schaaltje en schenk er olijfolie bij totdat het net onder staat. Breng verder op smaak met peper en zout.

Snijd de komkommer doormidden en lepel het zachte vruchtvlees eruit. Snijd daarna in kleine blokjes. Snijd 90% van de peterselie fijn en houd de rest achter om te garneren. Snijd 50% van de munt fijn. Pak een grote schaal en meng hier de bulgur met courgette, komkommer en fijngesneden peterselie met munt in. Halveer de tomaten en knijp ze boven de bulgur uit. Snijd daarna de tomaten in blokjes en meng er ook door. Boen de citroen schoon, rasp de schil en zet dit apart. Knijp vervolgens een halve citroen boven de tabouleh uit en schenk er een flinke scheut olijfolie over. Meng alles door elkaar en breng op smaak met zout, peper en eventueel extra citroensap. Dek af en laat staan zodat de smaken goed kunnen intrekken. Verwarm nu ook de oven voor op 220 graden.

Voor de muntsaus meng je de Griekse yoghurt met de rest van de munt (hou weer wat blaadjes achter voor de garnering), teentje knoflook en citroenrasp in de blender. Maal helemaal fijn tot een romige saus. Breng op smaak met zout.

Bak het Turks brood 6 minuten af in de voorverwarmde oven.

Snijd de lamsrack, tussen de botjes door, in losse koteletten. Smeer de koteletten in met wat olijfolie. Verhit een grillpan goed en grill de koteletten 2 minuten aan beide zijden. Je kunt ze natuurlijk ook in een koekenpan bakken zoals ik heb gedaan. Breng op smaak met zout en peper en laat het vlees 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Serveer de tabouleh met de lamskoteletten erbovenop en garneer met peterselie en munt. De romige muntsaus, ‘dukkah’ in olijfolie en het Turks brood zet je ernaast.

lamsrack-met-tabouleh-en-romige-muntsaus-4

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer