Een aantal maanden geleden had ik het plezierige genoegen om te lunchen bij de delicatessenwinkel Peck in Milaan. Zelf noemen ze het de ‘Italian Temple of Gastronomical Delights’ en daar is geen woord van gelogen. Samen met een aantal culinair journalisten en collega-foodbloggers genoten we van een perfecte lunch samen met onze gastheer van Riso Gallo. Een van de gerechten die we kregen was een verrassende lasagne met andijvie en daar ging mijn creativiteit van borrelen. In plaats van een Hollandse stamppot met andijvie en gehakt kun je er dus ook een lasagne van maken. Ik noteerde mijn idee en ging er thuis mee aan de slag. Het resultaat was geweldig en vandaag deel ik het recept dan ook graag met jullie.

Wat een origineel idee! Het klinkt heel lekker. Dit moet ik proberen!
Heel apart met de andijvie! Nou ben ik wel een andijvie klant, dus stiekem denk ik dat het wel heel lekker is.
Wat een leuk recept! Vraag me alleen af of je niet moet beginnen met een laag lasagnevellen om het stevig te maken?
Nee, als je begint met een laag lasagnevellen dan worden die keihard 🙂 Je begint altijd met een laag vulling zodat de vellen alle smaken in zich opnemen en zacht blijven.
Gisteravond gemaakt. Echt superlekker. Had nog een paar kroppen andijvie in m’n tuin staan die nodig op moesten en wou een keer iets anders maken dan stamppot. Zou zelf nooit lasagne bedacht hebben maar het was echt heerlijk. Vond het ook heel apart om de passata door de bechamelsaus te mengen., maar het smaakte supergoed en ik miste inderdaad helemaal de kaas niet.
Geweldig, wat leuk om te lezen!
Wow, lekker. Onverwacht succes bij man en kinderen van 4 en 6. Ze smulden. Ik ook. Lekker en niet zwaar. Goed alternatief voor eeuwige krop in groentepakket.
Nice, fijn om te lezen!
Lekker! Net m’n bord leeg. Ikzelf heb wel meer kruiden toegevoegd aan t gehakt en een beetje aan de andijvie. Voor herhaling vatbaar!
Bedankt!
de lasagne staat nu in de oven. Dat wordt smullen
Heel erg lekker ! Goed recept. Ik had geraspte kaas door de bechamelsaus gedaan, extra lekker!