Samenwerking – Wat een heerlijk seizoen is dit toch. Er is nu zóveel groente en fruit van Nederlandse bodem beschikbaar! Dat kon niet anders dan een keer samenkomen op mijn bord. Met als resultaat deze fijne lentestamppot met tuinbonen, sperziebonen en malse kippendijen.
Ik maakte er een rabarber-aardbeiencompote bij die zorgt voor een friszure kick! Je eet de compote niet samen met een hap van de lentestamppot, daar heeft ‘ie een te sterke smaak voor. Maar, het is dus wel heel lekker fris om af te wisselen. Of een bakje compote na de maaltijd leeg te lepelen, al dan niet met wat magere kwark of yoghurt. Dat kan natuurlijk ook ;).
En rabarbercompote maken is helemaal niet moeilijk! De truc is om niet overmatig te schillen, erg zuinig te zijn met het water wat je toevoegt en vooral niet te lang door te koken. Voor dit gerecht heb ik mijn basisrecept aangevuld met zoete Hollandse aardbeien en kardemom.
Ook deze lentestamppot is onderdeel van het ‘Ga voor Kleur’ weekmenu, dat je in zijn geheel kan vinden op Veggipedia. Een challenge waar ik me deze week hard voor maak, samen met jullie! Meer kleur op onze borden, met verschillende soorten groenten en fruit. Ben je al lekker met me mee aan het eten?
Slimme tips voordat we gaan koken
- Kliekje lentestamppot over? Bak het de volgende dag op of maak er eens stamppotmuffins van.
- In een afgesloten bakje kan je de rabarbercompote zeker 4 dagen bewaren. Ook lekker door kwark voor het ontbijt of als vulling voor een taart of in muffins.
- Ik gaf het in de inleiding al aan, maar ’s avonds een kun je heel goed een bakje magere kwark met bijvoorbeeld wat vanille en aardbeien als toetje eten. Of kies voor ander seizoensfruit. Zo heb je een lekker zoet toetje en kom je met gemak aan je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid fruit.