Loaded nachos van de barbecue

Loaded nachos als borrelhapje in het weekend sla ik nooit over! Maar wist je dat je die ook perfect op de barbecue kunt maken? En dat de loaded nachos dan nog lekkerder worden? Vandaag heb ik er een heel makkelijk recept ervoor wat je in ieder soort barbecue kunt maken, mits je zorgt voor indirect vuur en een gietijzeren skillet of andere hittebestendige schaal die in je barbecue past. En je hebt een deksel nodig die dicht kan, niet geheel onbelangrijk.

Vegetarische loaded nachos als basis

Ik heb deze keer gekozen voor een vegetarische loaded nachos, maar als je wilt kun je ‘m ook met kip of gehakt maken. Hier vind je het recept voor mijn pulled chicken nachos als je een keer wilt variëren. Die je trouwens ook weer kunt maken met vegetarische kipstukjes, en zo is dit verhaaltje weer rond ;-).

Wat je nodig hebt voor 4 personen

Voor de loaded nachos:

  • 1/2 rode ui
  • 15 cherrytomaten
  • 1/2 groene paprika
  • 1 zak Santa Maria Tortilla Chips BBQ (of Salted)
  • 400 gr geraspte kaas (ik had een combinatie van jonge en oude cheddar, maar combinatie van cheddar en mozzarella of jong belegen werkt ook goed)

Voor de guacamole:

  • 1 sjalot
  • ½ Spaanse peper
  • ½ teentje knoflook
  • 15 gr verse koriander
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 limoen
  • zwarte peper
  • zout

Voor de garnering:

  • 125 gr zure room
  • 2 takjes verse koriander, blaadjes fijngehakt

Wat je gaat doen

Voorbereiding: 10 minuten + Bereiding: 20 – 25 minuten

  1. Steek de barbecue aan en verhit ‘m tot 180 graden, met indirect vuur.
  2. Snipper de ui, snijd de cherrytomaten en groene paprika in kleine stukjes.
  3. Vul de bodem van een gietijzeren schaal of skillet (geschikt voor op de barbecue) met een laag nacho chips. Strooi hier de helft van de groenten gelijkmatig over en de helft van de kaas.
  4. Nu komt de truc waardoor loaded nachos pas echt lekker worden… daarna herhaal je het! Dus weer een laag nacho chips, groenten en de rest van de kaas.
  5. Zet je schaal of skillet in de barbecue (op 180 graden, indirect vuur) en sluit het deksel. Laat de loaded nachos circa 15 – 20 minuten staan tot de kaas helemaal mooi gesmolten is.

Tip: Voor de mensen die dit in de oven willen maken is de temperatuur en de tijd ongeveer hetzelfde. Maar hou het wel even goed in de gaten de laatste 5 minuten.

  1. Maak in de tussentijd de guacamole. Hak de sjalot, Spaanse peper, knoflook en de helft van de koriander helemaal fijn in een keukenmachine of hakmolen. Prak het vruchtvlees van de avocado’s grof met een vork en meng samen met de andere ingrediënten en het sap van de limoen in een kommetje. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
  2. Serveer de loaded nachos met een flinke hoeveelheid guacamole, zure room en fijngehakte koriander.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca