Een frittata is een Italiaanse variant op de omelet. Het grote verschil is dat een omelet dunner is en op hoog vuur wordt gebakken terwijl een frittata op laag vuur zachtjes wordt gegaard. Je kunt er diverse soorten groenten aan toevoegen die in circa 10 minuten tijd kunnen garen. Als dit niet het geval is dan moet je ze even kort voorkoken of blancheren.
Deze variant heb ik laatst op een maandag gemaakt en was in een handomdraai klaar. En wist je trouwens dat je punten van de frittata heel gemakkelijk in kunt vriezen? Ik doe dit per portie, ideaal voor als ik een keer iets makkelijks te eten nodig heb voor onze kleine dreumes.
Hey Francesca,
Wat leuk! Ik maak ook wel eens frittata en inderdaad je kan een frittata met verschillende soorten groetes maken. Ik maak het wel eens met champions! Heerlijk!
Super leuk je blog!
Ciao, un bacio 🙂 Francesca
Leuk dat ik weer een fan erbij heb! Anders komen jullie een keer in het echt proeven 🙂 x
Francesca, het omdraaien kun je eens proberen door de frittata eerst vanuit de koekenpan op een bord te laten glijden. Dan leg je de pan erover heen en snel omdraaien.
Paasgroeten Julia
Ha Julia, ja dat probeer ik ook. Maar meestal gebruik ik een grote koekenpan en dan gaat ie alsnog stuk 😉
Hai Francesca, ik gebruik voor het omdraaien een anti-spat-deksel, dat werkt voor mij heel goed…
Dat doe ik nu ook 🙂
Hoi Franceska, bedankt, ik zocht of iemand wist of ik de fritata kon invriezen.mGa ik nu dus doen. Ik schuif de pan altijd nog even in de oven, onder de grill met nog wat kaas erop. Zo is ie zeker gaar
Omdraaien lastig? .. Snijd de fittata in vier punten en draai ze één voor één om 😉
Haha, maar ik wou ‘m juist in z’n geheel draaien 😉
Ik had nog wat groente over en ik heb daar een doos eieren bijgekocht om deze frittata te maken. Ik had nog een stronk broccoli en een courgette over en die heb ik dus ook gebruikt. Dank je wel voor het recept: het was erg lekker.
Goed bezig. Alles weer op en lekker gegeten 🙂