De periode voorafgaand aan de feestdagen is voor mij het ideale moment om nieuwe, feestelijke gerechten te bedenken die niet ingewikkeld zijn om te maken en waar je heerlijk van kunt genieten met elkaar tijdens een brunch of diner. En die natuurlijk ook heerlijk smaken! Deze makkelijke tiramisu met lemon curd en pistache is daar een perfect voorbeeld van. Want niet alleen ben je er zo mee klaar, je kunt ‘m ook nog eens voorbereiden (al een dag eerder) en je steelt er zeker de show mee als afsluiter van een brunch of -diner. Natuurlijk deel ik het recept vandaag met jullie.
Misschien lijkt het gek om een dessert met toastjes te maken, maar dat komt echt helemaal goed! Deze zijn namelijk vrij neutraal van smaak, maar hebben ook iets kruidigs en een licht zoute nasmaak. Een fijne tegenhanger van zoete en romige ingrediënten. De knapperige toastjes gebruikte ik als lagen, dus precies zoals je een tiramisu zou maken, en waarop ik hoopte was waar. Door het dessert te koelen behouden ze hun stevigheid en kun je mooie plakken snijden tijdens het serveren. Ik ben echt enorm enthousiast over het eindresultaat!
Wat origineel. Ik moet zeggen dat ook ik bedenkelijk fronste toen ik verder las. Tiramisu met toastjes ??? :O Maar ik heb al eerder recepten gemaakt juist om die redenen. Je kunt pas oordelen als je het hebt geprobeerd. Ga wel mijn mascarpone en lemon curd zelf maken dit keer. Staat ook nog op mijn food to do list. Sla ik drie vliegen in een klap. Eigenlijk is dit recept wel heel erg leuk en uitdagend, hoe meer ik er over nadenk 🙂
Leuk Jose, ik ben benieuwd! Vooral ook naar je mascarpone, staat ook nog op mijn lijstje om te maken 🙂
Heb het gelijk opgeslagen en lijkt me heel erg lekker en makkelijk om zelf te maken! Heel origineel om met toastjes te werken!!
Leuk! Laat je me weten hoe het heeft gesmaakt?
Helaas zijn wij niet zo enthousiast, sorry Haust maar wij vonden met zijn zessen de toastjes geen succes. Ik denk dat de tiramisu met kaakjes lekkerder zal zijn. En misschien een zakje vanillesuiker door de mascarpone voor een wat zoetere smaak.
Het zag er wel heel mooi uit, dat dan weer wel 😉
Hi Sandra, wat jammer dat jullie niet zo enthousiast waren. Kwestie van smaak denk ik, het testteam hier was heel enthousiast 🙂 Terwijl je aan het bereiden bent kun je altijd even proeven van de mascarpone (sterker nog, altijd proeven als je aan het koken bent) en als je vindt dat het niet zoet genoeg is kun je altijd iets extra’s toevoegen. Mijn recepten zijn niet heilig en mijn ‘sweet tooth’ is iets minder zoet geworden sinds ik de hoeveelheid suiker wat afgezwakt heb de afgelopen jaren in mijn leven. Misschien is mijn citroen tiramisu meer iets voor jou 😉 https://www.francescakookt.nl/citroen-tiramisu/
Ingeklopte slagroom toevoegen? Wordt dat dan stijf als je het met de mascarpone samen klopt??
Ja, wordt stijf.
Heb deze net weer gemaakt, zo heerlijk en altijd een succes als je eters hebt.
Wat een heerlijk alternatief voor de traditionele tiramisu! En zeer eenvoudig, bedankt voor dit leuke en lekkere recept.