Marokkaanse kip met pompoen

In de herfst is het heerlijk om in het weekend een stoofpotje op het vuur te hebben staan. Zoals deze Marokkaanse kip met pompoen bijvoorbeeld. Je huis vult zich met de meest heerlijke geuren en het resultaat is verbluffend. Wat je nodig hebt – 2 uien – 1 tomaat – …

In de herfst is het heerlijk om in het weekend een stoofpotje op het vuur te hebben staan. Zoals deze Marokkaanse kip met pompoen bijvoorbeeld. Je huis vult zich met de meest heerlijke geuren en het resultaat is verbluffend.

Marokkaanse kip met pompoen_2

Wat je nodig hebt

– 2 uien
– 1 tomaat
– 1cm gember
– 3 teentjes knoflook
– 1 flespompoen
– 3el olijfolie
– 750gr scharrel kippenpoten en -vleugels
– 1tl kurkuma
– 1el gemalen komijnzaad
– 1el gemalen korianderzaad
– 1el kaneel
– 750ml kippenbouillon
– 1el bruine basterdsuiker
– 1el rode wijnazijn
– 4el kersen (uit blik en afgespoeld)
– om te serveren: blaadjes munt, feta, yoghurt en couscous
– zout en peper

Wat je gaat doen

Snijd 1 ui in halve ringen. Hak de andere ui, tomaat en geschilde gember grof en doe deze samen met de knoflook in een hakmolen en maak hier een pasta van. Schil de flespompoen en snijd deze in grove stukken.

Neem een grote braadpan en verwarm hier de olijfolie in. Kruid de kip met zout en peper en bak deze aan in de olie totdat ze dichtgeschroeid zijn en een bruin velletje hebben. Schep de kip uit de pan en bewaar op een bord. Fruit daarna de halve ringen ui zachtjes in de olie totdat deze glazig zien en voeg daarna de specerijen toe. Bak deze 1 minuut mee. Voeg daarna de pasta toe en bak deze 2 minuten mee.

Schep de kip terug in de pan samen met de stukken pompoen. Schenk er bouillon bij totdat de kip en pompoen net onder staan. Roer de basterdsuiker en rode wijnazijn erdoor. Breng het aan de kook en laat daarna zachtjes circa 45 minuten sudderen.

Marokkaanse kip met pompoen_3

Haal de kip weer uit de pan en roer de kersen door de saus. Laat de saus daarna nog iets indikken en schep daarna de kip er weer bij om het op temperatuur te krijgen. Proef de saus en voeg eventueel nog wat peper en zout toe.

Je serveert de Marokkaanse kip met gescheurde blaadjes munt, wat verkruimelde feta, couscous en een lepel biologische yoghurt. Wij aten er ook nog zelfgemaakte mango chutney bij.

Marokkaanse kip met pompoen_4

BBC Good Food, thanks voor de inspiratie!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca