Ik wilde eens oliebollen bakken die iets kleiner zijn waardoor je niet gelijk helemaal vol zit na het eten van eentje. En die dan ook nog goed gevuld waren, het liefst met appel en rozijnen. Dus ik ging samen met Debbie aan de slag en we bedachten deze mini oliebollen met appel, rozijnen en kaneelsuiker. En wat bleek: die zijn echt verrukkelijk en super krokant! Zo lekker zelfs dat het geen klap uitmaakt dat ze kleiner zijn…want je blijft ervan eten ;-). Dus missie geslaagd én niet geslaagd, want nadat ik er 5 achter mijn kiezen had zitten zat ik nog steeds vol, haha!
Nog 2 tips voordat je gaat bakken:
– Je krijgt deze mini oliebollen niet altijd mooi rond gebakken, omdat ze zo flink gevuld zijn. En doordat ze wat kleiner zijn krijgen ze af en toe de gekste vormen. Dus het is wel belangrijk om de stukjes appel ongeveer net zo klein te snijden als de rozijnen, dan blijven ze ronder tijdens het bakken.
– De kwaliteit van de kaneel is heel bepalend voor de smaak. Kies een goede kaneel uit voor een extra lekker resultaat.
Een heerlijk luchtig en frisse oliebol. Ik had nog nooit zelf oliebollen gebakken, maar nu vanwege ” mini oliebollen” de stap gezet. Aan het recept heb ik nog gekonfijte stukjes papaya toegevoegd. De kristalsuiker aan de buitenkant is net iets te grof voor deze verfijnde oliebol. Al met al een zeer geslaagd recept!
Super om te lezen! Fijne suiker kan trouwens ook goed.