Moederdagtaart maken? 5 zalig zoete recepten

Wil jij voor je moeder of partner een prachtige moederdagtaart maken dit jaar? Nou, dan heb ik wel wat leuks voor je op een rijtje gezet! Namelijk mijn 5 favoriete moederdagtaarten die bijna van het scherm spatten, zo lekker zijn ze. En misschien ook wel door het royale gebruik van …

Wil jij voor je moeder of partner een prachtige moederdagtaart maken dit jaar? Nou, dan heb ik wel wat leuks voor je op een rijtje gezet! Namelijk mijn 5 favoriete moederdagtaarten die bijna van het scherm spatten, zo lekker zijn ze. En misschien ook wel door het royale gebruik van roze en rood fruit, wie zal het zeggen ;-).

Maak de moederdagtaart zo gek als je zelf wilt

Ben je niet zo’n geoefende bakker? Ga dan voor de chocoladetaart met frambozenmousse of de ricotta cheesecake. Die je met de rabarbertopping kunt maken, maar ook ‘gewoon’ met vers rood fruit in combinatie met een lekkere jam. Ach, uiteindelijk zijn ze allemaal niet heel moeilijk om te maken, je moet er alleen wat tijd voor nemen en dan komt het allemaal goed met het moederdagtaart maken!

Op zoek naar meer Moederdag receptinspiratie? Neem dan ook eens een kijkje op deze pagina.

1. Chocoladetaart met frambozenmousse

De combinatie van de pure chocoladebodem met daarop een frisse mousse van frambozen en bosbessen is echt heerlijk. En niet moeilijk om te maken! Het enige dat je er echt voor nodig hebt is een beetje geduld, want de chocoladetaart moet goed afkoelen voor je daar de frambozenmousse op kan storten. En daarna moet de mousse ook de tijd krijgen om op te stijven. Maak ‘m dus een dag van tevoren zodat je op Moederdag heerlijk kunt genieten.

2. Ricotta cheesecake met rabarber

Deze ricotta cheesecake is een van mijn laatste zoete recepten, en misschien ook wel een van mijn beste. De cheesecake is gemaakt van overwegend ricotta in combinatie met roomkaas en is heel makkelijk te maken. Wederom heb je hier eigenlijk alleen echt geduld voor nodig. In mijn recept heb ik een waanzinnige topping van rabarber gemaakt. Maar je kunt deze moederdagtaart ook decoreren met vers rood fruit in combinatie met bijvoorbeeld jam.

3. Aardbeien charlotte

Is het geen plaatje, deze aardbeien charlotte? De perfecte moederdagtaart voor alle mama’s die dol zijn op aardbeien. Gevuld met een zachte aardbeienmousse, omgeven door lange vingers en gedecoreerd met heel veel aardbeien.

4. Chocoladecake met roomkaasfrosting en frambozen

Eigenlijk was deze chocoladecake ooit de ontbijttaart van mijn jongste kind en daarna heb ik ‘m verder ontwikkeld tot deze enorm feestelijke taart. Twee lagen met super smeuïge chocoladecake, gecombineerd met roomkaasfrosting waar ik ook nog wat witte chocolade aan heb toegevoegd. Als je deze moederdagtaart als ontbijt krijgt, is je dag gelijk goed! En goedgevuld ook trouwens ;-).

5. Cheesecake met aardbeien, frambozen en citroen

Last but not least: mijn cheesecake met aardbeien, frambozen en citroen! Die eigenlijk ook best makkelijk zelf te maken is. Je kunt ‘m al prima een of twee dagen eerder maken en afgedekt (in de springvorm) in de koelkast bewaren. Het decoreren met vers fruit doe je op het laatste moment. Is het geen plaatje van een moederdagtaart? 🙂

Bewaar deze Moederdag recepten op Pinterest!

Wil je deze recepten opslaan zodat je ze later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Zoek je lekkere moederdag recepten? Dan heb ik 5x een moederdag taart recept voor je. Zoals de Chocoladetaart met frambozenmousse, of de Ricotta cheesecake met rabarber (een heerlijk rabarber recept!), of maak de aardbeien charlotte. Of is jouw moeder gek op Chocoladecake met roomkaasfrosting en frambozen? Of juist op cheesecake met aardbeien, frambozen en citroen. Lees alle moederdag taart recepten en nog veel meer moederdag recepten op mijn website Francesca Kookt.

Tekst: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)