4.31 van 36 stemmen

Noedels met pindasaus en krokante kip

30 minuten
Hoofdgerecht
Aziatisch

Samenwerking – Noedels met kip gaan er hier thuis altijd in. Zeker als ik het met een zelfgemaakte pindasaus maak! Sowieso gaat alles met pindakaas er hier makkelijk in, maar dat terzijde ;-). Deze noedels met krokante kip en pindasaus heb je super snel gemaakt en het is een perfecte …

Samenwerking – Noedels met kip gaan er hier thuis altijd in. Zeker als ik het met een zelfgemaakte pindasaus maak! Sowieso gaat alles met pindakaas er hier makkelijk in, maar dat terzijde ;-). Deze noedels met krokante kip en pindasaus heb je super snel gemaakt en het is een perfecte maaltijd voor doordeweeks.

Om de kip goed krokant te bakken heb ik de rijstolie van Alesie gebruikt. Naast een bron van onverzadigde vetten is rijstolie ook heel neutraal qua smaak. Het rookpunt van deze olie ligt heel hoog, net boven de 250°C, en daarom is ‘ie perfect om in te frituren of in dit geval je kip goed krokant te bakken en dat maakt deze noedels met pindasaus het allerlekkerst!

De pindasaus maak je heel makkelijk zelf met onder andere pindakaas, sojasaus, ketjap, rijstazijn, sesamolie, knoflook en gember. Uiteindelijk komen de noedels, groenten, kip en pindasaus bij elkaar in één pan, binnen een half uur kun je aan tafel. Geniet ervan!

Meer recepten met noedels? Hier vind je ze allemaal.

Ingrediënten

  • 250 gr woknoedels naar keuze (niet te smal, want je wilt dat de saus goed blijft hechten eraan)
  • 60 gr pindakaas (Skippy is bij ons favoriet hiervoor)
  • 3 el water
  • 3 el sojasaus
  • 2 el rijstazijn
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el honing
  • 2 tl sesamolie
  • 1 tl sriracha
  • 2 tl knoflookpuree (of gehakte knoflook)
  • 1 tl gemberpuree (of gehakte gember)
  • zwarte peper
  • 400 gr kippendijen, in reepjes
  • zout
  • rijstolie (van Alesie)
  • 400 gr wokgroenten naar keuze (zak met gesneden groenten of ga voor een combi van bijvoorbeeld rode ui, paksoi, champignons, sojabonen en/of sugar snaps)
  • 1 limoen
  • 2 stengels lente-ui, in dunne ringetjes
  • 2 el geroosterde en gezouten pinda’s

Aan de slag!

  • Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af in een vergiet en spoel ze na met koud water.
  • Meng de 60 gr pindakaas met de 3 el water, 3 el sojasaus, 2 el rijstazijn, 1 el ketjap manis, 1 el honing, 2 tl sesamolie, 1 tl sriracha, 2 tl knoflookpuree, 1 tl gemberpuree en een snuf zwarte peper in een grote kom. Roer eerst de pindakaas rustig los met een garde en klop daarna flink door tot alles goed gemengd is.
  • Verhit een hapjespan- of wok op hoog vuur en schenk er royaal rijstolie in. Bak hier de reepjes kippendijen, met een royale snuf zout en peper, rondom goed bruin en krokant aan. Eigenlijk ben je half aan het frituren, dat zorgt voor de krokante buitenkant. Dit kan even duren, geef het de tijd.
  • Voeg daarna de wokgroenten toe en roerbak deze mee tot ze wat gaan slinken. Zet het vuur wat lager, schenk de pindasaus in de pan en verwarm. Op het laatst gaan de noedels erdoor, hussel alles rustig door elkaar en verwarm. Proef en breng naar wens verder op smaak met limoensap en zwarte peper.
  • Schep een royale portie noedels met krokante kip en groenten op een bord, garneer met de lente-ui, pinda’s een partje limoen en geniet!

Notities

  • Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen
  • Alesie rijstolie is verkrijgbaar in flessen van 1 en 2 liter bij Jumbo, Sligro en Makro.
  • Bereiding: 30 minuten

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Dit is een samenwerking met Alesie. Lees ook hier mijn disclaimer.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)