5x favoriete borrelhapjes voor de maand december

De maand december staat bij ons altijd volgepland met gezellige borrels en etentjes. Dit is ook de maand waarin de meeste borrelhapjes uit mijn keuken rollen. Van makkelijk tot uitgebreid, ik hap wat af. Niet zo gek met Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw natuurlijk.

In deze feestmaand zijn er veel borrelmomenten die meer betekenen dan alleen glaasje drinken met elkaar. Het zijn de mooie momenten die je deelt met familie en vrienden. Die je vaak nog lang bijblijven. Bij dit soort momenten hoort lekker eten, dat maakt het nog meer bijzonder. Daarom vond ik het tijd worden voor een overzicht van mijn favoriete borrelhapjes.

1. Vijgen met pistache, geitenkaas en balsamico

Vijgen-met-geitenkaas-en-pistache_1-680x450

Een van de meest makkelijke hapjes in dit overzicht, maar met een verbluffend resultaat. Door gebruik te maken van goede ingrediënten wordt dit hapje alleen maar beter.

2. Mini pizza’s met een groentebodem

Mini-pizza-hapjes_3

Een pizza kun je ook maken met een bodem van groenten, zeker als je er een mini uitvoering van maakt. Deze mini pizza’s maak je van plakken aubergine en courgette en beleg je met je favoriete toppings.

3. Quiche met rucola, druiven en oude kaas

Francesca-kookt-met-Foodelicious_quiche-met-rucola_oude-kaas_druiven_1_uitgelicht2

Deze quiche heb ik al ontelbaar veel keren gemaakt en het blijft een groot succes. Je kunt ‘m zowel koud als warm serveren.

4. Gevulde kastanjechampignons met sjalot en worst

Gevulde-kastanjechampignons-met-sjalot-en-worst_1-680x450

Dit hapje maakte ik een paar weken geleden en het was een dikke hit. De kastanjechampignons marineer je eerst in balsamico. In de tussentijd maak je een mengsel van champignons, sjalot, worst en cream cheese. Daarna nog even gratineren in de oven en genieten maar.

5. Cranberry hapjes met brie

Cranberry-hapjes-met-brie_1_uitgelicht-680x450

Met cranberry’s kun je geweldige hapjes maken. Zeker als je het in dit recept combineert met brie. De gesuikerde cranberry ‘on top’ maakt het hapje helemaal af.

Volg Francesca Kookt ook op FacebookTwitterGoogle+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op 
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Tags: ,

Reacties over “5x favoriete borrelhapjes voor de maand december”

  1. Het mooiste borrel uur is,als het spontaan ontstaat,en ik doe zelf catering,dus heb altijd ingrediënten in huis om er heerlijke hapjes bij te maken,en zo is het weer een top avond.

  2. zondagmiddag is kijn favo borreltijd in de winter, houtkacheltje aan, goed glas wijn en wat stukjes oude kaas en worstje en lekkere nootjes

  3. Zondagavond zowel in de zomer als winter, genietend met een borreltje en hapje van het laatste weekend moment..:

  4. Ons favorite borrel monent is zondagmiddag. Lekker de openhaard en alle kaarsen aan en dan samen met onze 5 kinderen genieten van heerlijke hapjes! Geweldig!!!

  5. Vrijdagavond..hapjesavond als ik vrij ben. Een van de weinige momenten dat we met zijn 4-en thuis zijn!

  6. Voor mij is borreltijd het delen van momenten met vrienden en familie. Dat onder het genot van heerlijke hapjes en drankjes is waar we kleine geluksmomenten vinden in het leven en enorm genieten!

Reacties zijn gesloten.