Paddenstoelenrisotto met rozemarijn en notensla

Bo maakt nooit zelf risotto. Tot gisteravond en dat was zo’n succes waardoor ze het recept gelijk met jullie deelt! Risotto, daar begon ik nooit aan. Ik hoorde te vaak op programma’s als Masterchef dat de gemaakte risotto niet te pruimen was. Dan kon dus niet anders dan moeilijk zijn, …

Bo maakt nooit zelf risotto. Tot gisteravond en dat was zo’n succes waardoor ze het recept gelijk met jullie deelt!

Risotto, daar begon ik nooit aan. Ik hoorde te vaak op programma’s als Masterchef dat de gemaakte risotto niet te pruimen was. Dan kon dus niet anders dan moeilijk zijn, dus niet direct aan mij besteed. Maarrr, ik vind risotto wel ontzettend lekker. Als het even kan laat ik het klaarmaken voor me 🙂 maar helaas kan dat niet altijd. En dus was het tijd om het zelf eens te proberen. Een succes kan ik vertellen! En zo veel makkelijker dan ik dacht, als je er maar een beetje de tijd voor neemt.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 150 gram kastanjechampignons
– 150 gram oesterzwammen
– olijfolie
– 1tl rozemarijn (gedroogd)
– 400 gram risottorijst (bijvoorbeeld arborio)
– 1,2 liter warme bouillon (kip of groente)
– 100 gram Parmezaanse kaas
– 100 gram rucola
– 1 zakje ongezouten notenmix
– peper
– zout

Wat je gaat doen

Hak de champignons en oesterzwammen fijn. Je hoeft hier niet op af te studeren, hak het zo fijn of grof als je zelf wilt. Bak dit in wat olijfolie voor ongeveer twee minuten samen met een snuf rozemarijn. Voeg nu de risottorijst en ongeveer 1/3 van de bouillon toe en breng het aan de kook. Als het begint te pruttelen, draai je het vuur lager. Laat het vocht intrekken onder af en toe roeren. Wordt het te droog? Voeg dan meer bouillon toe totdat dit op is. Dit is dus het gedeelte wat wel eventjes in beslag neemt, zo’n 40 minuten ongeveer. Rasp intussen de Parmezaanse kaas en maak de rucola aan met olijfolie en een paar handjes gemengde (grof gehakte) noten.

Als de risotto gaar is, voeg je ongeveer de helft van de geraspte kaas toe en roer je het geheel goed door. Schep de risotto op een diep bord, voeg naar smaak peper en zout toe en garneer met de notensla en de rest van de Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Paddenstoelenrisotto met rozemarijn en notensla_2

Meer risotto recepten vind je hier.

Dit is een bijdrage van co-blogger Bo

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca