Pancakes met appel, kaneel en rozijnen

In het weekend neem ik graag de tijd voor een fijn ontbijt. Tijdschrift erbij om te lezen, vers geperste jus d’orange, kopje thee of koffie en natuurlijk een heerlijk smulontbijt! De combinatie van appel, kaneel en rozijnen is sowieso een winnaar en als je dat dan eet met lekkere fluffy pancakes en wat ahornsiroop dan kan je dag niet beter beginnen wat mij betreft.

Bovendien is dit een ontbijtje dat het hele gezin met smaak zal eten! Mocht je nou geen zin hebben om ’s ochtends de keuken in te duiken dan kun je de pancakes met appel, kaneel en rozijnen ook een dag van tevoren bereiden. Bewaar de pancakes en het appelmengsel los van elkaar afgedekt in de koelkast. Warm de pancakes gewoon even op in een koekenpan, zo smaakt het alsof je ze net vers hebt gebakken!

Wat je nodig hebt voor circa 10 pancakes

  • 3 eieren, gesplitst
  • 200 gr volkorenmeel
  • 3 tl kaneel
  • ½ tl bakpoeder
  • 2 el suiker
  • snuf zout
  • 150 ml amandelmelk
  • 1 tl vanille
  • boter
  • 3 appels, geschild en in stukjes
  • 2 handjes vol rozijnen
  • om te serveren: ahornsiroop

Wat je gaat doen

Bereiding: 10 minuten + Bakken: 15 – 20 minuten

  1. Klop de eiwitten met een snuf zout stijf.
  2. Meng het meel met 2 theelepels kaneel, het bakpoeder, 1 eetlepel suiker en een snuf zout.
  3. Klop de amandelmelk en vanille erdoor, gevolgd door de eidooiers. Spatel tenslotte het eiwit erdoor.
  4. Verhit een koekenpan en smelt er wat boter in.
  5. Schep steeds 2 volle eetlepels van het beslag in de pan (per pancake) en bak de pancakes rustig tot er belletjes aan de bovenkant verschijnen. Draai ze dan om en bak nog kort aan de andere kant. Herhaal dit tot het beslag op is.
  6. Bak in de tussentijd de appels in 1 eetlepel boter om en om goudbruin en bestrooi met 1 eetlepel suiker en 1 theelepel kaneel. Voeg de rozijnen toe en bak kort mee.
  7. Serveer de pancakes met appel en rozijnen en besprenkel met ahornsiroop.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Ontbijt, smulontbijt is beter, een heerlijk zoet ontbijt voor in het weekend. De combinatie van appel, kaneel en rozijnen is heerlijk. Fluffy pancakesmet wat ahornsiroop

Recept: Debbie Bodewes, Fotografie: Francesca

Debbie maakt als freelance (bak)redacteur 2x per maand een zoet recept voor jullie. Lees meer over haar op deze pagina.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Pancakes met appel, kaneel en rozijnen”