Pasta met boter, salie en gegrilde pastinaak

Dit gerecht is ontstaan door het leegruimen van de voorraad- en koelkast. Dus in essentie klopt het recept niet helemaal. Je zou geen penne moeten gebruiken, maar lekkere verse gevulde pasta. De Parmezaanse kaas mist, want die had ik niet meer in huis. Maar dat maakt allemaal niet uit, want …

Dit gerecht is ontstaan door het leegruimen van de voorraad- en koelkast. Dus in essentie klopt het recept niet helemaal. Je zou geen penne moeten gebruiken, maar lekkere verse gevulde pasta. De Parmezaanse kaas mist, want die had ik niet meer in huis. Maar dat maakt allemaal niet uit, want het was lekker en dan vragen mensen nooit aan je of het wel klopt.

Wat je nodig hebt voor 2 personen:
250gr pasta (ik heb penne gebruikt, maar nog lekkerder zijn gevulde pasta’s met kaas of tagliatelle)
200gr pastinaak
30gr roomboter
handvol gehakte salie
1 teentje knoflook, fijngehakt
olijfolie
chili vlokken
versgemalen zwarte peper
zeezout

Wat je gaat doen:
Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat daarna uitlekken en laat staan tot later gebruik.

Schil de pastinaak met een dunschiller en snijd deze daarna in dunne, korte sliertjes. Doe ze in een schaal met wat olijfolie, peper en zout en maal er wat chili vlokken over (maak het zo pittig als je zelf wilt). Meng dit alles goed door elkaar.

Verwarm een grillpan en rooster hier de pastinaak voor een minuut of 8 in totdat ze een mooie grilllaag hebben en zachter zijn.

Neem de pan waar je de pasta in hebt gekookt en verwarm hier de boter in. Niet te hard, want de boter mag niet bruin worden of verbranden. Doe de salie en knoflook erin en bak dit heel zachtjes een paar minuten in de boter. Breng het botermengsel op smaak met peper en zout. Doe daarna de pasta er weer bij en roer de pasta heel goed erdoor zodat de boter de pasta volledig gaat omsluiten. Schep ook de geroosterde pastinaak erdoor.

Serveer de pasta direct met wat geraspte Parmezaanse kaas. Erg lekker samen met deze chicken wings met gecarameliseerde balsamico marinade.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)