Picknick sandwich

Het is zomervakantie! En met dit mooie weer is het heerlijk om naar buiten te gaan. Het park in, naar het strand of lekker varen met een bootje. Dan gaat er natuurlijk ook wat te eten mee. Zo maakte ik onlangs deze picknick sandwich met geroosterde paprika, mozzarella en spinazie. …

Het is zomervakantie! En met dit mooie weer is het heerlijk om naar buiten te gaan. Het park in, naar het strand of lekker varen met een bootje. Dan gaat er natuurlijk ook wat te eten mee. Zo maakte ik onlangs deze picknick sandwich met geroosterde paprika, mozzarella en spinazie. Geïnspireerd door BBC Good Food en ik was benieuwd hoe onze peuter zou reageren op deze combi. Rauwe spinazie krijg ik er normaal namelijk echt niet in. Nou, deze picknick sandwich was een groot succes. Hij bleef maar happen en ook mama vond het een heerlijk broodje. Weer eens wat anders dan een ‘broodje kaas’. Alhoewel dat natuurlijk ook heel fijn kan zijn.

Picknick sandwich_2

Wat je nodig hebt voor 4 grote of 12 kleine sandwiches

– 4 mini ciabatta broodjes (om af te bakken)
– 2el olijfolie extra vergine
– 1el balsamico azijn
– 1tl honing
– peper
– zout
– flinke handvol spinazieblaadjes
– 1 pot geroosterde paprika
– 1 bol mozzarella, in dunne plakjes
– 1 ons vleeswaren (bijvoorbeeld rookvlees, prosciutto of serranoham)

Wat je gaat doen

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ciabatta broodjes in de lengte doormidden en leg ze met het snijvlak naar boven in de oven. Bak ze een minuut of 8 af en haal daarna uit de oven.

Maak een dressing van de olijfolie, azijn, honing, peper en zout. Schenk deze in een plat schaaltje en dip het snijvlak van ieder broodje even kort in de dressing.

Leg de 4 onderkanten van de broodjes naast elkaar en ga ze beleggen. Onderop komt een laag spinazie, daarop plakjes mozzarella, vervolgens de geroosterde paprika en daarna een laagje van de vleeswaren. Als laatste de bovenkant van het broodje en die druk je even goed aan.

Snijd de sandwiches in 3 stukken en verpak ze daarna per stuk in papier of vershoudfolie zodat je het makkelijk kunt meenemen in de picknickmand of koelbox. Of je eet ze gewoon lekker thuis als lunch.

Picknick sandwich_3

Nog zo’n heerlijk picknick recept is dit pestobrood met olijven.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)