Pita met kip gyros en tzatziki

De geur van gyros kruiden vind ik altijd zo lekker. Ik was dan ook zeer benieuwd welke kruiden allemaal in een gyros recept zitten. Dat zijn er best een aantal, maar het fijne is dat je de meeste toch wel standaard in huis hebt. Je maakt daarom heel gemakkelijk je …

De geur van gyros kruiden vind ik altijd zo lekker. Ik was dan ook zeer benieuwd welke kruiden allemaal in een gyros recept zitten. Dat zijn er best een aantal, maar het fijne is dat je de meeste toch wel standaard in huis hebt. Je maakt daarom heel gemakkelijk je eigen gyros recept voor kruidenmix!

Toen ik toch bezig was met het zelf maken van de ingrediënten voor mijn pita kip gyros, probeerde ik ook de tzatziki. En daaruit kan ik concluderen dat vers gemaakte tzatziki toch echt het allerlekkerste is. Wederom weer heel simpel te maken. Deze pita’s gyros zijn zowel voor de lunch als de avondmaaltijd geschikt en is voor mij ultiem comfort food: makkelijk én lekker.

Wil je liever de authentieke Griekse pita’s eten bij deze gyros? Hier vind je het recept!

Wat je nodig hebt voor 2 goedgevulde pita’s gyros:

Voor de tzatziki
halve komkommer
150 gr Griekse yoghurt
1 teentje knoflook fijn gesneden
1 el olijfolie
halve eetlepel fijngesneden verse dille
1 citroen
zout
zwarte peper

Voor de gyroskruiden*
1 tl zout
1 tl paprikapoeder
1 tl komijn
1 tl knoflookpoeder
1 tl gemalen koriander
1 tl chilipoeder
1 tl gedroogde peterselie
2 tl gedroogde tijm
2 tl gedroogde oregano
1/2 tl kaneel
1/4 tl uienpoeder
1/4 tl zwarte peper

*je kunt ook voorverpakte gyros kruiden kopen

Voor de vulling
2 grote pita’s (of maak zelf deze Griekse pita’s)
350 gr kipfilet
1 el olijfolie
1 tomaat
halve komkommer
halve rode ui
1 krop ijsbergsla

gyros recept - gyros zelf maken

Wat je gaat doen voor dit heerlijke gyros recept:

Bereidingstijd: 30 min

De tzatziki
1. Schil de komkommer en verwijder de zaadlijst. Rasp de gehele komkommer en laat de rasp uitlekken in een vergiet. Duw met de bolle kant van een lepel het water er zoveel mogelijk uit. Knijp uiteindelijk met je handen het laatste water er nog uit.

2. Doe de yoghurt, knoflook en olijfolie in een kom en meng met een garde door elkaar. Voeg de dille en de geraspte komkommer toe, roer nog even door en voeg dan nog wat citroensap, zout en peper naar smaak toe.

De kip gyros
1. Meng alle kruiden voor de gyros door elkaar

2. Snijd de kip in reepjes en meng met de gyroskruiden

3. Verwarm de olijfolie in de pan en bak de kip gaar. Snijd ondertussen de tomaat en komkommer in kleine blokjes en de rode ui in ringen. Haal wat je nodig hebt van de krop sla, was het en snijd de sla kleiner.

4. Snijd de pita’s alvast in en verwarm daarna even in de broodrooster. Vul de pita’s met sla, tomaat, komkommer, rode ui, kip en tenslotte wat tzatziki saus en smullen maar!

Recept & fotografie: Dominique

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer