Pita met kip gyros en tzatziki

De geur van gyros kruiden vind ik altijd zo lekker. Ik was dan ook zeer benieuwd welke kruiden daar allemaal in horen. Dat zijn er best een aantal maar het fijne is dat je de meeste toch wel standaard in huis hebt. Je maakt daarom heel gemakkelijk je eigen gyros kruidenmix.

Toen ik toch bezig was met het zelf maken van de ingrediënten voor mijn pita kip gyros, probeerde ik ook de tzatziki. En daaruit kan ik concluderen dat vers gemaakte tzatziki toch echt het allerlekkerste is. Wederom weer heel simpel te maken. Deze pita’s zijn zowel voor de lunch als de avondmaaltijd geschikt en is voor mij ultiem comfort food, makkelijk én lekker.

Wat je nodig hebt voor 2 goedgevulde pita’s:

Voor de tzatziki
halve komkommer
150 gr Griekse yoghurt
1 teentje knoflook fijn gesneden
1 el olijfolie
halve eetlepel fijngesneden verse dille
1 citroen
zout
zwarte peper

Voor de gyroskruiden*
1 tl zout
1 tl paprikapoeder
1 tl komijn
1 tl knoflookpoeder
1 tl gemalen koriander
1 tl chilipoeder
1 tl gedroogde peterselie
2 tl gedroogde tijm
2 tl gedroogde oregano
1/2 tl kaneel
1/4 tl uienpoeder
1/4 tl zwarte peper

*je kunt ook voorverpakte gyros kruiden kopen

Voor de vulling
2 grote pita’s
350 gr kipfilet
1 el olijfolie
1 tomaat
halve komkommer
halve rode ui
1 krop ijsbergsla

Kip-gyros-tzatziki-2

Wat je gaat doen:

Bereidingstijd: 30 min

De tzatziki
1. Schil de komkommer en verwijder de zaadlijst. Rasp de gehele komkommer en laat de rasp uitlekken in een vergiet. Duw met de bolle kant van een lepel het water er zoveel mogelijk uit. Knijp uiteindelijk met je handen het laatste water er nog uit.

2. Doe de yoghurt, knoflook en olijfolie in een kom en meng met een garde door elkaar. Voeg de dille en de geraspte komkommer toe, roer nog even door en voeg dan nog wat citroensap, zout en peper naar smaak toe.

De kip gyros
1. Meng alle kruiden voor de gyros door elkaar

2. Snijd de kip in reepjes en meng met de gyroskruiden

3. Verwarm de olijfolie in de pan en bak de kip gaar. Snijd ondertussen de tomaat en komkommer in kleine blokjes en de rode ui in ringen. Haal wat je nodig hebt van de krop sla, was het en snijd de sla kleiner.

4. Snijd de pita’s alvast in en verwarm daarna even in de broodrooster. Vul de pita’s met sla, tomaat, komkommer, rode ui, kip en tenslotte wat tzatziki saus en smullen maar!

Smakelijk delen en printen
Eetkalender 2019
met 210 recepten, weekmenu’s en duurzame tips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Pita met kip gyros en tzatziki”

  1. Ik koop altijd altijd de originele Griekse yoghurt met 10% vet van Yogood in een klein bakje voor dips en sauzen bij Albert Heijn. een lekkere volle smaak