De poké bowl-trend kan je bijna niet ontgaan zijn. Naast het feit dat we tegenwoordig alles uit kommetjes (bowls dus) eten is het ook al een tijdje steeds meer gebruikelijk om combinaties te maken van blokjes vis met groenten en andere toppings. Beide trends juich ik toe, want hoe comfortabel is het om je favoriete ingrediënten te combineren in een smaakvol gerecht dat er vervolgens prachtig uit ziet in een kommetje?
Het zorgt er ook nog eens voor dat we er wat bewuster door gaan eten. Want het zijn veelal verse en lichte ingrediënten die gebruikt worden voor een poké bowl. Vaak is de portie ook wat kleiner door het kommetje en ook dat kan geen kwaad. In mijn geval zeker niet. Moet je alleen niet een mega kom gebruiken natuurlijk 😉
Leuk om te weten, de poké bowl komt oorspronkelijk uit Hawaï waar het een mateloos populair gerecht is. Als tussendoortje of voorgerecht bijvoorbeeld. In bijna iedere supermarkt vind je schappen met voorgesneden vis en andere ingrediënten waarmee je je eigen bowl kunt samenstellen. Zo gek als we ze nu hier maken doen ze daar niet. Vaak is het niet meer dan een kommetje rijst met gemarineerde vis. ‘Less is more’, zullen we dan maar zeggen. Ik denk dat ik gewoon een keer naar Hawaï moet gaan om het daar te proeven.
Dit blijft voor ons toch wel de meest lekkere Poké bowl die we tot nu toe zelf maakten of hebben gegeten. Komt waarschijnlijk door de heerlijke dressing!
Wat leuk om te lezen 🙂
Oh deze ga ik binnenkort zeker proberen. Ben op huwelijksreis geweest naar Hawaii en daar verliefd geworden op de poke ahi, met superverse tonijn. Je kunt het echt overal wel bestellen.
Wat een mooie huwelijksreis! Zou het ook te gek vinden om daar eens de echte poké te eten 🙂
Hallo Franceska, van de week je heerlijke poke bowl met zalm en avocado uitgeprobeert, heerlijk in een woord. Maar kun je me ook vertellen wat er aan voedingswaarde per persoon inzitten?
Dit is het ongeveer het lekkerste wat ik ooit heb gegeten!
En ik ben pas 13 jaar!
Ik wil dit recept morgen graag maken. Kan dit gewoon met rauwe zalm uit de supermarkt van de AH?
En is zwarte balsamico-azijn goed?
Hi Laura, ik was op vakantie en kon niet eerder reageren :-). Ik zou geen zalm uit de supermarkt rauw eten, die vis is namelijk vaak ontdooit en niet vers. Ga daarvoor echt even langs je visboer en koop anders gerookte zalm. En ik gebruik inderdaad de standaard, donkere balsamicoazijn.
Zou je de gerookte zaln ook in de marinade leggen?
Heb je nog andere opties ipv rauwe vis?
Nee, gerookte zalm niet in de marinade leggen. Je kunt het eventueel met kip maken?
Hi! Moet de norivel er zo in of eerst weken?
Gewoon zo erin 🙂
Ik heb een vraag: kun je in dit recept de zalm zonder meer vervangen door verse tonijn?
Ja hoor, kan prima.
Hartelijk dank voor je reactie, het is toch zalm geworden (verse van de visboer) en het was werkelijk verrukkelijk.
Super!
Kan er ook mango doorheen?
Ja hoor
ziet er heerlijk uit. kan ik dit ook maken en dan meenemen naar het werk voor de lunch? moet ik het in aparte bakjes meenemen of kan alles al bij elkaar?
Ja, kan mee naar werk. En ligt eraan hoe lang het duurt voordat je gaat eten. Binnen een paar uur kan wel, maar neem de dressing dan los mee en schenk deze vlak voor het eten over je poke bowl.
Ik vond het een lekker recept maar de balsamico in de dressing voor de zalm slaat de plank echt mis. Zalm is duur; je verpest hem met die Italiaanse balsamico in een Japans-Hawaïaans sushi-achting gerecht. Wie doet dat nou? En ik zo suf om het recept blindelings te volgen. Dat doe ik nooit meer: beter zet je rijstazijn.
Smaken verschillen gelukkig, k vind het een heerlijke combinatie :-). En bij recepten moet je altijd je eigen draai geven. Als je twijfelt, gewoon je eigen plan volgen. Doe ik ook altijd.
Dankjewel voor het heerlijke recept! We hebben met z’n tweetjes heerlijk genoten van deze bowl, topgerecht ook met dit warme weer! Ik heb er wel nog extra verse tonijn aan toegevoegd (deze had ik niet gemarineerd) en extra blokjes mango. De avocado heb ik weggelaten en in plaats van balsamicoazijn (deze bleek opeens op te zijn, bummer) heb ik een klein beetje aardbeienazijn toegevoegd. Jammiejammie!
Heerlijke aanpassingen! Maar dat is ook zo leuk van een poke bowl, je kunt er alle kanten mee op 🙂