Pollo alla parmigiana met spaghetti

Wanneer je stukken kipfilet wentelt door bloem, ei, paneermeel en Parmezaanse kaas en die vervolgens bruin bakt, krijg je kip met Parmezaan. Wat in het Italiaans natuurlijk veel beter klinkt, daarom noem ook ik het gewoon pollo alla Parmigiana. Volgens het originele recept voeg je nog mozzarella toe en laat …

Wanneer je stukken kipfilet wentelt door bloem, ei, paneermeel en Parmezaanse kaas en die vervolgens bruin bakt, krijg je kip met Parmezaan. Wat in het Italiaans natuurlijk veel beter klinkt, daarom noem ook ik het gewoon pollo alla Parmigiana. Volgens het originele recept voeg je nog mozzarella toe en laat je de kip garen in een tomatensaus. In mijn recept vandaag heb ik de tomatensaus door de spaghetti gehusseld en dit samen geserveerd. Zo heb ik er een volwaardige maaltijd van gemaakt en houdt de kip nog iets van een krokant laagje. Maar heb je het liever anders, laat je dan zeker niet door mij tegenhouden.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • bakolijfolie
    • 1 blik (400 gr) tomatenblokjes
    • 2 el kappertjes, fijngehakt
    • 50 gr zwarte olijven, grofgehakt
      optioneel: 2 takjes basilicum, blaadjes fijngehakt
    • zwarte peper
    • zeezout
    • 320 gr spaghetti
    • 4 kipfilets
    • 25 gr bloem
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 50 gr panko of paneermeel
    • 50 gr Parmezaanse kaas
    • 1 bol buffelmozzarella, in 12 stukken gesneden

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 40 minuten

1. Zet een pan op het vuur en fruit de knoflook 2 minuten in een flinke scheut bakolijfolie. Schenk het blik tomatenblokjes erbij en laat 10 minuten pruttelen op laag vuur. Roer de kappertjes, zwarte olijven en basilicum erdoor en laat nog 5 minuten pruttelen. Proef en breng op smaak met peper en zout.

2. Kook in de tussentijd de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar bewaar een kopje van het kookvocht, en schep daarna de spaghetti door de saus. Roer wat kookvocht erdoor om de saus smeuïger te maken.

3. Terwijl je wacht op de saus en spaghetti leg je de kipfilets tussen bakpapier. Sla ze plat met een vleeshamer of koekenpan en snijd daarna iedere kipfilet in 3 stukken. Zet 3 diepe borden naast elkaar: een met bloem, een met de losgeklopte eieren en een met een mengsel van panko, Parmezaanse kaas, peper en zout. Haal ieder stuk kipfilet eerst door de bloem, klop af, dan door het ei en als laatste heel goed door de panko en Parmezaanse kaas. Zorg dat de stukken kip helemaal bedekt zijn.

4. Verhit een koekenpan en bak de stukken kip rondom bruin aan in een scheut bakolie. Zet daarna het vuur lager en laat de kip nog circa 10 minuten doorgaren met de deksel op de pan. Draai geregeld om en leg de laatste 2 minuten een deel van de mozzarella op alle stukjes kip. Zet de deksel weer op de pan zodat het goed gaat smelten.

5. Schep een deel van de spaghetti op een bord en leg daar 3 stukjes kipfilet op, maal er wat zwarte peper over en serveer direct.

Wil je er geen spaghetti bij? Maak dan de saus zoals omschreven in het recept, bak de kipfilet rondom bruin aan en warm de oven voor op 180 graden. Vul nu een ovenschaal met de saus, leg daar de stukken kip in en verdeel de mozzarella erover. Bak circa 15 minuten in de oven tot de kip gaar is en de mozzarella mooi is gesmolten en serveer met brood om in de saus te dopen.

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer