Dipperz met avocado-doperwtendip en koriander aioli

Een borreltje met vrienden is bij ons thuis niet heel vreemd. De deur staat hier altijd open en ik geniet van de mensen om me heen.

Zoals je zult begrijpen wil ik wel graag iets te snacken bij die borrel en daarbij verzand ik onbewust vaak in dezelfde dingen. Denk aan een stukje kaas, toastje met een smeersel, cherrytomaten, chips (wel hele lekkere) of nootjes. Natuurlijk, als ik mijn best ga doen dan komt er echt wel meer uit, anders had ik deze blog niet gehad, maar ik wilde een keer iets heel anders maken.

Toen stuitte ik op potato dipperz. En ja, de naam zegt het al, dit zijn aardappeltjes waarmee je kunt dippen. Sterker nog, door de vorm zijn het net kleine scoops en kun je er naast het dippen ook mee scheppen.

lamb-weston-potato-dipperz-avocado-doperwten-dip-koriander-aioli-5

Grappig idee, maar zijn ze ook lekker? Dat heb ik eerst maar eens uitgeprobeerd met mijn mannen. Ik had kipfilet geroosterd en daar wat tomatensalsa bij gemaakt, met de dipperz konden ze mooi die salsa opscheppen. Mijn kleine man vond het leuk, omdat hij nu met zijn handen mocht eten in plaats van met zijn vork en de grote man vond ze lekker en at ze met zijn vork. Ok, daar moet ik misschien nog iets aan bijschaven, maar het begin is er.

Terug naar de borrel, want eigenlijk wilde ik dus daar een recept voor maken met de dipperz. Verrassend, met veel smaak en zonder al te veel moeite. Laat dat nou helemaal gelukt zijn.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 1 zak lamb weston potato dipperz
– 1 volle tl gerookt paprikapoeder (pimenton)
– 200gr (verse) doperwten
– 1 rijpe avocado
– 1/2 citroen
– olijfolie extra vergine
– zout
– peper
– 4tl knoflookpuree (of 1-2tl verse knoflook)
– 1el mayonaise
– 2el kwark
– 2-3 takjes koriander (of platte peterselie voor de korianderhaters)

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 20 minuten

Vooraf: Je kunt de potato dipperz zowel in de oven, friteuse of Airfryer bereiden. Ik koos voor de laatste optie, omdat ik mijn Airfryer reuze handig vind voor dit soort bereidingen. Bij de instructies las ik dat er een verschil was in tijdsduur tussen een gewone Airfryer en de XL. In de gewone duurt het 18 minuten (halverwege even omschudden) en in de XL duurt het zo’n 13-15 minuten. Uiteindelijk heb ik ze heel eigenwijs gewoon 18 minuten gebakken in de XL en toen kwamen ze er heerlijk krokant uit, wat ik graag wilde voor de borrel.

lamb-weston-potato-dipperz-avocado-doperwten-dip-koriander-aioli-4

  1. Verwarm de Airfryer XL voor op 180 graden en zet een pannetje op het vuur met water. Hier ga je straks de doperwten kort in koken.
  2. Meng de dipperz in een kom met het gerookte paprikapoeder en schep ze daarna over in de Airfryer. Bak in totaal 18 minuten (zie ook mijn toelichting hierboven) en schud halverwege om.
  3. In de tussentijd kook je de doperwten 5 minuten in het kokende water. Giet af en spoel na met koud water. Maak de avocado schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng met de doperwten in een platte schaal en stamp grof (bijvoorbeeld met een pureestamper). Meng met het sap van een 1/2 citroen, 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  4. Meng de knoflookpuree met mayonaise en kwark in een kommetje. Hak de koriander (of platte peterselie) fijn en roer erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de krokante dipperz met de avocado-doperwtendip en koriander aioli bij de borrel. Geniet ervan!

Zelf de potato dipperz uitproberen? Je vindt ze bij de meeste supermarkten in het vriesschap.

lamb-weston-potato-dipperz-avocado-doperwten-dip-koriander-aioli-2

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca