Quinoa met garnalen, tomaatjes en veel kruiden

Quinoa is een pseudo-graan dat verbouwd wordt in Zuid Amerika. Doordat het zijn eigen natuurlijke beschermingsstof heeft tegen insecten, zijn er geen bestrijdingsmiddelen nodig waardoor de quinoa die je in de winkel koopt bijna altijd volledig biologisch is. Het zit vol met aminozuren/eiwitten en mineralen zoals magnesium en ijzer. Gelukkig …

Quinoa is een pseudo-graan dat verbouwd wordt in Zuid Amerika. Doordat het zijn eigen natuurlijke beschermingsstof heeft tegen insecten, zijn er geen bestrijdingsmiddelen nodig waardoor de quinoa die je in de winkel koopt bijna altijd volledig biologisch is. Het zit vol met aminozuren/eiwitten en mineralen zoals magnesium en ijzer. Gelukkig wordt er nu ook gekeken naar andere gebieden om quinoa te verbouwen zodat de ‘druk’ op Zuid Amerika wat minder groot wordt en boeren daar weer een eerlijke prijs kunnen krijgen.

Je kunt veel verschillende dingen maken met quinoa. Onder andere ontbijtjes, bijgerechten of als maaltijdsalades. Ik was aan het zoeken naar inspiratie voor een maaltijdsalade en toen kwam ik op de site van Pauline terecht. Zij had een variant met gegrilde halloumi, maar ik had die dag meer zin in garnalen. Dus na een beetje tweaken kwam het volgende gerecht uit mijn keuken…waar ik eerlijkheidshalve wel bij moet vermelden dat the Mr. tijdens het eten zei dat de garnalen en tomaatjes heerlijk waren, maar dat de rest wel heel gezond smaakte 😉

Wat je nodig hebt voor 2-3 personen (als hoofdgerecht):
1 pak quinoa (300gr)
200gr garnalen
olijfolie om te bakken
circa 10 mini roma of cherry tomaatjes
1/2 potje halfgedroogde tomaatjes
1/2 citroen
3 eetlepels olijfolie extra vergine
zwarte peper
zeezout
1/2 rode peper
3 bosuitjes
handvol verse munt
handvol verse platte peterselie
handvol verse bieslook

Wat je gaat doen:
Kook de quinoa volgens de bereidingswijze van de verpakking. Bak de garnalen met een beetje peper en zout in een koekenpan met olie.

Snijd de tomaatjes in plakjes, de bosuitjes in ringetjes, hak de verse kruiden fijn en snijd de rode peper in kleine stukjes.

Maak een dressing van het sap van de 1/2 citroen, met de olijfolie en wat peper en zout.

Als de quinoa gereed is doe je deze in een saladeschaal. Voeg hier alle gesneden groenten en kruiden aan toe en de dressing. Meng dit goed door elkaar. Strooi daarna de garnalen en de halfgedroogde tomaatjes en serveren maar.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer