Een heerlijk vegetarisch gerecht om de week mee te beginnen is deze quinoa salade met zoete aardappel en spinazie. Wil je er nog een frisse, zoete touch aan toevoegen denk dan eens aan geraspte appel.
Nog een leuke tip voor de zomer: pof je zoete aardappels op de barbecue. De smaak wordt er echt waanzinnig lekker van! Op mijn Big Green Egg leg ik de zoete aardappels circa 1 uur op 180 graden op het rooster. Je hoeft ze niet schoon te boenen of in te pakken in aluminiumfolie, gewoon zo erop leggen (indirect vuur) en dan wachten. Leg er dan wel iets onder zoals folie of een druipbakje, want de aardappels kunnen gaan lekken. Na het poffen pel je de schil en snijd je de zoete aardappel in blokjes of plakjes. Geniet van deze salade!

Dit was echt zo nom!
Super!
Heerlijke salade! Ik heb Marrokaanse kruiden over de zoete aardappel gedaan voor het de oven in ging, om het nog wat extra smaak te geven.
Klinkt heerlijk 🙂
Hoi, moet het gerecht koud of warm geserveerd worden?
Warm of lauwwarm
Wat een fantastisch gerecht is dit. De salade is een echte aanrader! We hebben een deel warm gegeten en de volgende dag koud. Beiden zijn verrukkelijk 😋