Review De Buyer pan

Kijken jullie ook zo graag naar de programma’s van Masterchef? Ik ben fan van de Australische serie en de reden dat ik deze blog schrijf komt stiekem ook door dit programma. In de show zie je namelijk vaak dat er een prachtig stuk vlees wordt gebakken en verder gaart in de oven. De pan gaat hop van het vuur, zó de oven in. En na een korte tijd garen, heb je het meest malse stukje vlees dat je je maar kunt bedenken.

Biefstuk-bakken

Ik wilde dit ook graag een keer doen, maar helaas hebben we thuis alleen maar pannen met kunststof handgrepen die er niet appetijtelijk uitzien na een kwartiertje in de oven 😉 Vandaar dat ik heel blij was dat ik een De Buyer Mineral B-pan mocht uitproberen. Ik kon nu, net als in een professionele keuken, het perfecte stukje vlees bakken!

De Buyer: de alleskunner

De pannen zijn erg geliefd bij Franse chefs, omdat de pannen gelijkmatig verwarmen. Hierdoor schroei je je stuk vlees snel dicht en is wokken een eitje. Oh ja en over eitjes gesproken, die schijnen hier ook heerlijk uit te zijn. Er zit een lange steel aan, zodat je handen niet te dicht bij de pan hoeven te komen. De pan wordt gedurende zijn levensduur steeds donkerder en zwarter van kleur. En dat wil je ook, dat is je natuurlijke anti-aanbaklaag. Je kunt prima met een vork in deze pannen werken zonder dat het schade aanricht. En je kunt ze ook nog eens op alle warmtebronnen gebruiken, ja zélfs inductie!

Beewax-merkje

Voordat je met een De Buyer Mineral B-pan aan de slag kunt (die je herkent aan het gele B-tje op de steel) moet je deze wel eerst ‘inbranden’. Deze stalen pan, die met een laagje bijenwas wordt geleverd zodat hij niet verroest bij je aankomt, heeft geen anti-aanbaklaag. Je kunt deze dus niet meteen gebruiken na deze uit zijn prachtige verpakking te hebben gehaald. Na het inbranden, eerst met een laag zout en daarna met een laag olie, kun je er pas mee aan de slag en zal je er jarenlang plezier van hebben. Je moet er wel een beetje goed voor zorgen, want na elke bakbeurt, verdient deze pan wel een beetje aandacht.

pan-inbranden

De grote test

Wij hebben als grote test hét perfecte biefstukje gebakken. Het was een aardig stuk vlees; 400 gram vers van de keurslager. Ik heb hier wat hulp van vriendlief bij gevraagd, aangezien hij vaker een biefstuk bakt.

Verwarm je oven alvast voor op 180˚. Kruid het vlees met peper en zout, aan beide kanten.
Laat wat roomboter in de pan smelten. Wanneer de boter klaar is met bruisen voeg je een scheutje olijfolie toe en leg je de biefstuk erin. Schroei dit aan elke kant voor 2 minuten. Daarna nog even de randen dichtschroeien en dan met pan en al in de voorverwarmde oven plaatsen. Doe de deur snel dicht en laat het vlees zo’n 10 minuten staan. Haal dan uit de oven en laat het rusten, ingepakt in aluminiumfolie. Haal uit het folie en snijd in dunne plakken. Nog wat peper er overheen en smullen maar.

Het vlees was werkelijk heerlijk, perfect bruin gebakken en mooi rosé aan de binnenkant. Het smaakte zó mals, alsof we uit eten waren! Ik kan dan wel zeggen dat de test is geslaagd! Deze pan krijgt een ereplek in onze keuken.

Biefstuk-De-Buyer

Na het bakken is het wel noodzakelijk de pan meteen te reinigen met heet water en een afwasborstel. Daarna invetten met wat olie en wegzetten tot het volgende gebruik. Ja, je hebt wat werk aan deze pan, maar als ik elke keer zo’n fantastisch stuk vlees op mijn bord heb na het gebruik mag hij iedere dag wel op het fornuis staan. En dan was ik hem met liefde af na de maaltijd.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je ook zo’n prachtige De Buyer pan kopen? Kijk dan op Kookpunt.nl. hier hebben ze naast een geweldig uitgebreid assortiment ook een hartverwarmende actie lopen. Tot het einde van de maand februari geven ze een pan weg aan de Voedselbank Rotterdam. Draag dus zelf een pannetje bij en help jezelf en de Voedselbank aan een prachtige pan!

Dit is een bijdrage van co-blogger Wendy. Voor deze review hebben we een gratis De Buyer pan ontvangen, lees hier onze disclaimer.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer