Francesca’s Familie Weekmenu #28

Veel aandacht voor kaas deze week in het menu. Wellicht komt het omdat ik afgelopen week een kaastour door Bodegraven en omgeving deed samen met Zijerveld. Van boerderij tot kaaspakhuis, alles heb ik gezien. Mijn koelkast ligt nu ook vol met kaas en ik heb zo’n vermoeden dat er dit …

Veel aandacht voor kaas deze week in het menu. Wellicht komt het omdat ik afgelopen week een kaastour door Bodegraven en omgeving deed samen met Zijerveld. Van boerderij tot kaaspakhuis, alles heb ik gezien. Mijn koelkast ligt nu ook vol met kaas en ik heb zo’n vermoeden dat er dit weekend nog wel een paar gerechten met kaas worden gemaakt. We beginnen de week met een homemade uiensoep met gegratineerde (kaas!) mosterdbroodjes en op dinsdag een vis casserole met kaas. Misschien zou je het zelf niet direct zo bedenken, maar een ovenschotel met vis en kaas is dus echt heel lekker. Behalve als je niet van kaas houdt, maar dan moet je wellicht dit hele weekmenu maar een keertje overslaan 😉

Op woensdag mogen de kids zelf hun frittata versieren en daar kan natuurlijk ook wat geraspte kaas door. Donderdag gaan de gehaktballen op het vuur, die zijn heerlijk met geroosterde groenten erbij. En op vrijdag gaan we snacken met homemade temaki’s (handrolls): zet de tafel vol met de ingredienten en iedereen kan zelf aan de slag. Hartstikke leuk om te doen. In het weekend doen we gewoon nog een kaasfondue (ik zit zo lekker in het thema) en ik heb een net even anders dessert op het menu gezet. Ooit van tapioca gehoord? Daar kun je veel mee, onder andere heerlijke desserts maken met gebakken mango. Eet lekker!

Vegetarische maandag – Uiensoep met mosterdbroodjes

Uiensoep-met-mosterdbroodjes_1_uitgelicht-680x4501

Vis dinsdag – Vis casserole met kaas

Vis-casserole-met-kaas_2

Kids woensdag – Frittata met een gezichtje

Frittata met gezichtje

Vlees donderdag – Gehaktballen met ovengroenten

Homemade-gehaktballen-met-herfstgroenten-uit-de-oven_1

Snack vrijdag – Sushi party thuis: zelf temaki maken

Lassie-Sushi-Party_8

Francesca’s Week Favorieten

Kaasfondue

Hoe_maak_je_kaasfondue_1-680x450

Tapioca pudding met gebakken mango

Tapioca-pudding-met-gebakken-mango-641

Geniet van het familie weekmenu van deze week! Als je verzoeknummers hebt, laat dan een reactie hieronder achter. Plaats je een foto op social media met een van de gerechten die je hebt gemaakt, tag deze dan met #francescakookt. Ik vind het iedere week weer erg leuk om te zien wat jullie van van het weekmenu maken!

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)