Smoothie van boerenkool en appel

De groene smoothies en sappen vliegen je om de oren en dat is niet zonder reden. Want de meeste ongekookte groene groenten zijn ontzettend goed voor je. Zoals bijvoorbeeld boerenkool. De geneeskrachtige werking van (verse) boerenkool is gigantisch. Zo heeft het enorme hoeveelheden vitamine K, A en C in zich. Zelfs meer vitamine C dan in een sinaasappel! Ook is het een bron van mangaan, calcium en koper. Rauwe boerenkool is zo goed voor je dat ze het in Amerika zelfs een superfood noemen.

In Nederland eten we boerenkool meestal gekookt in een stamppot. Maar er zijn nog zoveel andere manieren hoe je boerenkool kunt eten. Bijvoorbeeld in een salade, geroosterd (onwijs lekker!) en in een smoothie. Deze dus.

Weer even terug naar die groene smoothies. Want die vind ik dus niet lekker als ze ook een ‘rauwe groenten’ smaak hebben. Mijn ochtendsapje moet nog steeds overwegend zoet zijn en anders drink ik het niet. Maar gelukkig is er voldoende zoet fruit waar je de smaak mee in balans kunt brengen. En een scheutje (rauwe) honing doet ook altijd wonderen. Onlangs had ik een flinke hoeveelheid boerenkool in De Krat zitten, waardoor ik 2 ochtenden heb genoten van deze heerlijke smoothie.

Wat je nodig hebt

– 100gr boerenkool
– 1 appel in stukjes (met schil, zonder klokhuis)
– 200ml ongezoete amandelmelk
– scheutje agavesiroop of honing naar smaak

Wat je gaat doen

Doe alle ingrediënten in een blender en blend totdat je een romige smoothie hebt. Vind je ‘m te dun? Voeg dan nog wat extra boerenkool toe. Vind je ‘m te dik? Schenk er dan nog wat amandelmelk bij.

Francesca Kookt_smoothie van boerenkool en appel_2

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Smoothie van boerenkool en appel”

  1. Toevallig nu een smoothie met boerenkool, banaan en peer in de koelkast staan voor later vandaag! Maar heb nog boerenkool over en ook altijd appels en melk in huis, dus waarschijnlijk ergens deze week dit recept uitproberen! 🙂