Romige pasta met avocado en garnalen

Wist je dat je met 2 rijpe avocado’s in een handomdraai een heerlijke pastasaus kunt maken? Voeg er nog wat garnalen en een beetje pit aan toe en je hebt aan deze pasta met avocado een hele lekkere maaltijd.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 400gr lintpasta zoals spaghetti, tagliatelle of linguine
– ½ ui
– 2 teentjes knoflook
– 2 rijpe avocado’s
– 200gr cherrytomaten
– 175gr garnalen (ik gebruikte de ASC-roerbakgarnalen in de smaak sweet chili van Queens Vis)
– olijfolie
– peper & zout

pasta-met-romige-avocadosaus-en-garnalen-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 30 minuten

Kook de pasta al dente in gezouten water volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet daarna af in een vergiet.

Snipper de ui en knoflook fijn. Prak de avocado’s fijn en halveer de cherrytomaten.

Verhit een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten in een eetlepel olijfolie. Bak daarna de roerbakgarnalen mee. Zet het vuur lager en schep de geprakte avocado en cherrytomaten erdoor. Voeg eventueel nog een scheutje olijfolie toe voor een extra romige saus.

Schep de pasta door de saus totdat alles goed vermengd is. Proef, breng op smaak met peper en zout en serveer gelijk.

Variatietip: bak een gehakt rood pepertje mee met de ui en knoflook en voeg wat geraspte citroenschil toe aan de saus.

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

De laatste Eetkalenders
nu voor slechts € 14,95 incl. verzendkosten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Romige pasta met avocado en garnalen”

  1. Halle Francesca, hier in België vind ik geen zo’n roerbakgarnalen. Ik zal die vervangen door scampi’s. Heb je een tip naar kruiding toe? Merci.