Salade met Bimi, grote garnalen en Thaise dressing

Samenwerking – Het is vol zomer en wat hebben we afgelopen week al heerlijk kunnen genieten van het lekkere weer. Voor mij het startsein om weer veel salades te maken en daarmee kun je echt alle kanten op! Vandaag deel ik met jullie het recept van deze heerlijke salade met Bimi, grote garnalen en Thaise dressing. Makkelijk om te maken, met knapperige stengels Bimi, malse garnalen en een rijke smaak van de Thaise dressing. Die ook een lekker pitje in zich heeft, daar hou ik van.

De culinaire veelzijdigheid van Bimi®

Zoals jullie vast al weten maak ik dit jaar diverse recepten met Bimi®, wat een kruising is tussen kailan (Chinese koolsoort) en de ‘gewone’ broccoli. Het heeft een milde, lichtzoete smaak en is enorm veelzijdig in de keuken. Lees daarvoor ook eens mijn vorige artikel waarin ik veel tips geef of bekijk het recept van mijn pizza met Bimi, courgette, ei en prosciutto of deze roergebakken bief met Bimi en noedels. Ik ben er echt fan van, door de smaak, maar ook omdat het zo makkelijk is om te bereiden. Zoals in dit recept, want voor het grillen van de Bimi heb je maar 5 minuten nodig!

Wat je nodig hebt voor 4 personen als lunch of lichte avondmaaltijd

  • 1/2 sjalot, grof gehakt
  • 1 tl gember, grof gehakt
  • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en grof gehakt
  • 1 tl rietsuiker
  • 2 tl vissaus
  • sap van 1 limoen
  • bakolijfolie
  • 200 gr Bimi® (te koop bij Jumbo, PLUS en Deen)
  • 500 gr grote garnalen, gepeld en darmkanaal verwijderd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • sojasaus
  • 1 krop baby Romaine sla, losse blaadjes
  • 2 stengels lente-ui, in dunne ringetjes

Wat je gaat doen

Bereiding: 20 minuten

  1. Meng de sjalot, gember, rode peper, rietsuiker, vissaus, limoensap en 1 eetlepel bakolijfolie en maal helemaal fijn in een hakmolen of keukenmachine. Je kunt alle ingrediënten ook heel fijn hakken en door elkaar kloppen met de hand. Zet de dressing apart.
  2. Meng de stengels Bimi met een scheutje bakolijfolie en verhit een grillpan. Grill de Bimi in circa 5 minuten tot ze beetgaar zijn. Rol ze daarbij regelmatig om. Schep daarna uit de pan.
  3. Grill de garnalen in de grillpan met de knoflook tot ze roze zijn en net gaar. Schenk als laatste een scheutje sojasaus in de pan en schep de garnalen om.

Tip voor zomerse dagen: de Bimi en garnalen kun je ook grillen op de barbecue, helemaal perfect werkt het als je daar een plancha grill voor hebt. Maar de garnalen kun je ook aan een spies rijgen.

  1. Maak een grote schaal of 4 bordjes op met blaadjes Romaine sla, gegrilde Bimi en gegrilde garnalen. Sprenkel naar smaak de dressing erover en garneer met de lente-ui. Zet overgebleven dressing op tafel voor de liefhebbers.

 

Geniet van deze heerlijke salade met Bimi, grote garnalen en Thaise dressing in de zomerzon. Ik hoor graag wat je ervan vond 🙂. Ben je in de tussentijd benieuwd naar meer recepten met de echte Bimi®? Kijk dan ook eens hier voor veel receptinspiratie.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Recept heerlijke zomese salade met Bimi, grote garnalen en Thaise dressing. Makkelijk om te maken, met knapperige stengels Bimi, malse garnalen en een rijke smaak van de Thaise dressing. Die ook een lekker pitje in zich heeft, daar hou ik van.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Dit is een samenwerking met Bimi®. Lees ook hier mijn disclaimer.

De laatste Eetkalenders
nu voor slechts € 14,95 incl. verzendkosten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *