Salade met bulgur, garnalen en edamamebonen

Deze salade met bulgur, garnalen en edamamebonen is zo’n heerlijk frisse salade die je perfect kunt maken op zonnige dagen. Je hebt ‘m al in 20 minuten gemaakt en je kunt het jezelf zo moeilijk maken als je wilt.

Voor deze salade met bulgur heb ik namelijk een zakje rauwkostmix met radijs gebruikt, wat je in heel veel supermarkten kunt kopen. Maar dit kun je ook zelf maken door radijsjes te raspen in je keukenmachine en deze te mengen met wat stukjes bleekselderij en ui. Maak er meer werk van of maak het jezelf gemakkelijk. Daar is op z’n tijd niets mis mee. De edamamebonen kun je vers in het koelschap vinden of in blik in het bonenschap. En voor de garnalen gebruik je kleine roze garnalen of cocktailgarnalen. Maar je kunt deze ook vervangen door tonijn uit blik of gerookte makreel, dat is ook heerlijk. Geniet van deze salade!

Leuk weetje nog voordat we gaan koken: ik ontdekte laatst dat er ook sojabonen geoogst gaan worden op eigen bodem. Meer over deze Dutch Edamame lees je hier.

Wat je nodig hebt voor 4 personen als lunch of lichte avondmaaltijd

 • 300 gr bulgur
 • 100 gr gemengde sla, naar keuze
 • 150 gr rauwkost radijsmix (of maak ‘m zelf, zie tip hierboven)
 • 175 gr edamamebonen (sojabonen)
 • 200 gr roze garnalen of cocktailgarnalen (ook lekker met tonijn of makreel)
 • olijfolie extra vergine
 • vruchtenazijn (frambozen-, mango- of citroenazijn bijvoorbeeld)
 • witte of zwarte peper
 • zeezout

Wat je gaat doen voor de salade met bulgur

Bereiding: 20 minuten

 1. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat iets afkoelen.
 2. Meng de bulgur met de sla, rauwkostmix, edamamebonen en garnalen in een grote schaal.
 3. Maak de salade met bulgur naar eigen wens aan met olijfolie, vruchtenazijn, peper en zout en serveer.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Salade met bulgur, garnalen en edamamebonen - Francesca Kookt Zin in een frisse, makkelijke salade met bulgur? Hier vind je een heerlijk recept voor een salade met bulgur, garnalen en edamamebonen.

Recept & fotografie: Francesca

Meer inspiratie voor salade recepten? Kijk dan ook eens hier.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Salade met bulgur, garnalen en edamamebonen”

 1. Omdat ze thuis niet allemaal zo van garnalen houden, dit gerecht gemaakt met tonijn. Supereenvoudig en erg lekker. Een aanrader !

Reacties zijn gesloten.