Salade met garnalen en Thaise basilicum

Salade met garnalen in de zomer. Die drie woorden in één zin maken mij gelukkig. Kleine garnalen, grote garnalen, gebakken, gegrild, gekookt, you name it. Deze salade met kort gebakken garnalen staat al vrij lange tijd te wachten om gepubliceerd te worden. Vrij ondankbaar van me, want het is zo’n fantastisch …

Salade met garnalen in de zomer. Die drie woorden in één zin maken mij gelukkig. Kleine garnalen, grote garnalen, gebakken, gegrild, gekookt, you name it. Deze salade met kort gebakken garnalen staat al vrij lange tijd te wachten om gepubliceerd te worden. Vrij ondankbaar van me, want het is zo’n fantastisch makkelijk gerechtje boordevol smaak. Je eet het als lunch of lichte avondmaaltijd. Ik gebruikte voor de dressing de Thaise basilicum olie van Foodelicious. Deze kun je niet in de supermarkt kopen, alleen bij hen in de winkel of webshop. Gaat het je nou te ver om alleen voor een salade een flesje aan te schaffen (waar je trouwens echt geen spijt van krijgt!) dan laat je deze eruit en vervang je met gewone olijfolie en eventueel een drupje vers citroensap.

Wat je nodig hebt voor 2 personen

– 1 flink teentje knoflook
– 300gr garnalen (gepeld en schoongemaakt)
– olie om in te bakken
– 75gr rucola
– 50gr taugé
– 1 rode paprika
– Thaise basilicum olie
– zeezout
– peper
– optioneel: gemalen chili

Wat je gaat doen

Snijd het teentje knoflook in dunne plakjes. Verhit een klein scheutje olie in een pan en bak de garnalen kort totdat ze net gaar zijn en mooi roze. Breng op smaak met peper en zout en zet de pan apart.

Pak  2 grote borden, of 1 grote schaal, en leg onderop de rucola. De taugé verdeel je daarover. Maak de rode paprika schoon en snijd in stukjes, verdeel dit over de taugé. Als laatste schep je de garnalen met olie uit de pan over de salade, vergeet de plakjes knoflook niet.

Maak een dressing van 2 tot 3 eetlepels Thaise basilicum olie, zeezout, peper en eventueel een snufje gemalen chili. Sprenkel dit over de salade en serveer direct.

Salade met garnalen_thaise basilicum_2

Informatie over de producten

Voor dit recept gebruikte ik de Thaise basilicum olie van Foodelicious. Dit is een limited edition en kost  € 7,95 voor een flesje van 225ml. Aanrader: bak de garnalen eens met het chili of citroen zout van Falksalt.

Als je gaat snuffelen in hun webshop, bekijk gelijk de nieuwe Foodelicious Box! Een fantastische box die je eens in de 2 maanden ontvangt met een selectie van hun mooiste producten. Binnenkort vertel ik er meer over op de blog en laat ik zien wat er in de eerste editie zat.

Bij Francesca Kookt! zijn we mega fan van de producten van Foodelicious. Je proeft de vakmanschap en passie! Kijk hier voor de andere recepten die we al hebben gemaakt.

Voor dit recept hebben wij gratis producten ontvangen van Foodelicious.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca