5 van 1 stem

Salade met groene asperges, burrata en nectarines

35 minuten
Salade
Gezond

Ik ben gek op maaltijdsalades! Vooral als ze goed gevuld en lekker rijk van smaak zijn. En daar zorg je voor door hem te vullen met veel verschillende groenten én fruit! Zoals deze salade met groene asperges, burrata, gegrilde nectarines en krokante beenham. Door een maaltijd samen te stellen met …

Ik ben gek op maaltijdsalades! Vooral als ze goed gevuld en lekker rijk van smaak zijn. En daar zorg je voor door hem te vullen met veel verschillende groenten én fruit! Zoals deze salade met groene asperges, burrata, gegrilde nectarines en krokante beenham.

Door een maaltijd samen te stellen met zoveel mogelijk verschillende kleuren op je bord, eet je trouwens automatisch gevarieerd. Een leuke uitdaging om eens op een andere manier naar de samenstelling van je gerechten te kijken. Dat zorgt niet alleen voor verrassende smaakcombinaties, maar ook voor hele gezellige bordjes op tafel.

De bite in deze salade komt van de gegrilde groene asperges, raapstelen en kruidendressing. Met een fijne zoete en zachte tegenhanger van de burrata, avocado en gegrilde nectarines.

Slimme tips voordat we gaan koken

    • Zet bakjes met schoongemaakt en voorgesneden fruit en rauwkost in de koelkast. Zo pak je overdag veel sneller wat groente of fruit bij lekkere trek! Denk bijvoorbeeld aan paprika, wortel of komkommer. Ga voor fruitig geel met mango, meloen en ananas. Of voor rood met aardbeien, frambozen of rode bessen.
    • Wat te doen met overgebleven sla? Je kan er ook voor kiezen om de salade pas aan te maken op het bord. Zo kiest iedereen hoeveel dressing ze willen, én kan je kliekjes makkelijker bewaren zonder dat het slap wordt. Zo lunch je er de volgende dag ook nog lekker mee.

Ingrediënten

  • 2 bosjes raapstelen
  • ½ bosje radijs
  • 300 gr groene asperges
  • 4 nectarines
  • 4 plakken beenham
  • 1 krop ijsbergsla
  • 1 avocado
  • 15 gr krulpeterselie
  • 15 gr basilicum
  • 3 el olijfolie extra vergine
  • 1 el witte wijnazijn
  • zout
  • zwarte peper
  • 1 tl honing
  • 1 bol burrata
  • serveer erbij: 4 harde volkoren broodjes, afgebakken

Aan de slag!

  • Was de raapstelen, radijs, asperges en nectarines. Laat de raapstelen uitlekken (of gebruik een slacentrifuge) en dep de rest droog met keukenpapier.
  • Halveer de nectarines en verwijder de pit. Grill (in een grillpan of op de barbecue) de nectarines circa 5 minuten aan 1 kant, tot er mooie grillstrepen te zien zijn. Grill daarna ook de plakken beenham en de groene asperges tot ze beginnen te kleuren. Snijd de beenham daarna in reepjes.
  • Ga intussen ook vast verder met het maken van de salade.
  • Verwijder de buitenste bladeren van de krop ijsbergsla en snijd in dunne repen. Doe vast in een grote slakom.
  • Snijd het bosje raapstelen grof en de radijs in dunne plakjes. Voeg toe aan de ijsbergsla.
  • Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Voeg toe aan de salade.
  • Maak een kruidenvinaigrette door de krulpeterselie en basilicum fijn te hakken of malen met een keukenmachine. Voeg dan de olijfolie extra vergine toe, meng goed door en voeg dan de azijn toe. Proef en breng verder op smaak met zout, peper en eventueel 1 tl honing.
  • Voeg de kruidendressing toe aan de salade, hussel goed door en verdeel over een mooie schaal. Leg in het midden de burrata en verdeel de gegrilde nectarines, groene asperges en beenham over de schaal.
  • Serveer de salade met de afgebakken volkoren broodjes. Eet smakelijk!

Notities

  • Dit recept is voor 4 personen als hoofdgerecht.
  • Eten er kleine kinderen mee? Maak er voor hen dan een pastasalade van. Kook per kind 50 gram volkoren pasta. Meng dit met een deel van de salade dat je eerst wat fijner hebt gesneden. Zo eten kinderen veel makkelijker een salade.
  • Bereiding: 35 minuten

Recept: Francesca, Fotografie: Bo Blitz

Dit recept maakte ik eerder voor een van de weekmenu’s van Veggipedia.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca