Salade met kikkererwten en frambozen

Gisteren las ik een interessante discussie over de combinatie fruit en hartig op Twitter. De moraal van het verhaal: fruit hoort niet in het eten. Geen ananas bij kip, geen abrikozen in de tajine en vooral geen rozijnen in de zuurkool. Daarom plaats ik vandaag maar een salade met frambozen, …

Gisteren las ik een interessante discussie over de combinatie fruit en hartig op Twitter. De moraal van het verhaal: fruit hoort niet in het eten. Geen ananas bij kip, geen abrikozen in de tajine en vooral geen rozijnen in de zuurkool. Daarom plaats ik vandaag maar een salade met frambozen, want ik ben er met vlagen dol op. Ik weet dat er onder jullie vast ook mensen zijn die niet moeten denken aan fruit in hun avondeten. Geen enkel probleem, dan sla je dit recept gewoon over. Maar voor de waaghalzen die wel durven door te lezen, heb ik een heel makkelijk en verrassend salade recept. Ontstond weer eens toen ik geen zin had om lang in de keuken te staan en er restjes in de koelkast lagen die echt op moesten. Voordat je het weet sta je op zaterdagavond opeens een salade met kikkererwten en frambozen te maken, wat een feest. Eet ‘m als lunch of lichte avondmaaltijd, beide gaat prima.

Wat je nodig hebt voor 2 personen

– 1 blik (ongeveer 300gr) kikkererwten
– 150gr speckjes gerookt van de Vegetarische Slager (steeds beter bij verschillende supermarkten te koop) of echte spekjes
– 1 rode paprika
– handvol cherry tomaten
– 1el frambozenazijn (gewone of appel-cider azijn kan ook)
– 3el olijfolie extra vergine
– zeezout
– gemalen chilipeper naar smaak
– handvol verse frambozen

Wat je gaat doen

Draai het blik kikkererwten om in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Bak de gerookte speckjes of de echte krokant in een koekenpan volgens de aanwijzing op de verpakking. Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd in stukjes. Halveer de cherry tomaten.

Maak een vinaigrette van de frambozenazijn, olijfolie, zeezout en chilipeper. Klop hiervoor de olijfolie rustig door de azijn totdat het goed gemengd is en breng op smaak met de zout en chilipeper. Je kunt er eventueel ook nog een snufje peper aan toevoegen.

Pak een saladeschaal en meng hier de kikkererwten, gebakken speckjes of spekjes, rode paprika en cherry tomaten in samen met de vinaigrette. Garneer met de verse frambozen en serveer.

Salade met kikkererwten en frambozen_2

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)