Salade met makreel, appel en krieltjes

Het was een beetje druk afgelopen week. Zo druk, dat mijn week bestond uit werken, eten en slapen. Tenminste, zo voelde het. En dat eten, daar deed ik ook nog eens weinig aan. Met dank aan schoonzusje, thuisbezorgd en the Mr. heb ik de week overleefd. Wat zou je toch …

Het was een beetje druk afgelopen week. Zo druk, dat mijn week bestond uit werken, eten en slapen. Tenminste, zo voelde het. En dat eten, daar deed ik ook nog eens weinig aan. Met dank aan schoonzusje, thuisbezorgd en the Mr. heb ik de week overleefd. Wat zou je toch zonder je lifelines moeten :).

Maar nu is het weer rustig en moet er gekookt worden! Eerst maar eens een heerlijke salade. Lekker voor op brood, gewoon voor tussendoor of zelfs als voorgerecht. Je kunt er alle kanten mee op.

Wat je nodig hebt voor 3-4 personen

200gr boontjes
400gr krieltjes in de schil
1 gerookte makreelfilet
1 rode ui
2 teentjes knoflook
handvol platte peterselie
1 appel
1/2 citroen
2el mayonaise
1tl mierikswortel
zwarte peper
zeezout

salade-met-makreel-appel-en-krieltjes-1

Wat je gaat doen

Maak de boontjes schoon en blancheer ze een aantal minuten in kokend water met een beetje zout. Spoel ze daarna af met koud water en laat uitlekken/afkoelen in een vergiet. Kook in een andere pan de krieltjes circa 6-8 minuten. Let op dat ze niet te zacht worden. Laat deze ook uitlekken/afkoelen in een vergiet en snijd ze daarna door midden.

Maak de makreelfilet schoon en doe de stukken vis in een saladeschaal.

Hak de rode ui, knoflook en peterselie fijn en voeg dit aan de makreel toe. Snijd de appel in blokjes en schep deze ook in de schaal. Sprenkel hier een beetje vers citroensap over.

Voeg de lauwe boontjes en krieltjes toe, samen met de mayonaise en mierikswortel. Meng dit goed door elkaar. Proef daarna en voeg eventueel wat zout en peper toe naar smaak.

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer