Salade met boerenkool en gerookte kip

Ik gok dat boerenkool toch wel een van de meest oer-hollandse groente is. En wie is er niet groot gebracht met boerenkool stamppot met rookworst in de winter. En laat ik dat nou helemaal niet zo lekker vinden… En wat doen mijn vrienden van De Krat vervolgens, die sturen mij …

Ik gok dat boerenkool toch wel een van de meest oer-hollandse groente is. En wie is er niet groot gebracht met boerenkool stamppot met rookworst in de winter. En laat ik dat nou helemaal niet zo lekker vinden… En wat doen mijn vrienden van De Krat vervolgens, die sturen mij laatst op een zaterdagmiddag een krat met daarin een bos aan boerenkool. Ik heb nog even overwogen om de boerenkool voor de deur van de buren te leggen, aan te bellen en dan heel hard weg te rennen. Maar nee, ik ben de uitdaging met mezelf aangegaan 😉 En met succes! Want niet alleen heb ik een heerlijk bijgerecht van gestoofde boerenkool met truffel gemaakt. Ook deze salade van boerenkool met gerookte kip was heerlijk. Als basis heb ik een recept van De Krat gebruikt en daar nog het een en ander van mezelf aan toegevoegd. Enjoy!

Wat je nodig hebt voor 2 personen:
400gr boerenkool
1 appel
1 gerookte kipfilet (die van de AH is prima hiervoor)
1/2 citroen
1tl komijnpoeder
1tl kurkumapoeder
100gr rozijnen
20gr geroosterde amandelsnippers
2el olijfolie extra vergine
versgemalen zwarte peper
zeezout

Wat je gaat doen:
Rits de blaadjes van de stronken boerenkool af (of koop een zak kant- en klare boerenkool), was deze en laat goed uitlekken. Pers de 1/2 citroen uit. Snijd de appel in kleine stukjes en sprenkel er wat citroensap over om ze niet te laten verkleuren. Bewaar de rest van het citroensap. Snijd de gerookte kipfilet in stukjes.

Doe de boerenkool in een grote schaal en doe hier de olijfolie bij en 1tl zeezout. Masseer met je handen de olie en zout in de kool totdat deze begint te slinken. Dit duurt ongeveer 1 minuut.

Meng een dressing van het citroensap, de komijnpoeder en het kurkumapoeder. Meng dit door de kool samen met de kip, appel, rozijnen en amandelen. Breng op smaak met peper en zout en laat 10 minuten intrekken voordat je serveert.

Het boerenkool bos 🙂

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)