Vorige week kwam ik tot de conclusie dat er nog te weinig recepten met spruitjes hier op de blog staan. Terwijl ik er wel gek op ben. Daar mocht verandering in komen en dat is dus ook precies wat we gaan doen vandaag met deze salade van geroosterde bloemkool, spruitjes, boekweit en tahin dressing. Perfect als vegetarisch hoofdgerecht, want het vult heel goed. En eventuele restjes zijn de volgende dag ook zalig als lunch.
Het grootste ‘probleem’ van spruitjes is dat men ze vaak betiteld als bitter. Nou kan ik me dat heel goed voorstellen als je bent opgegroeid met doorgekookte exemplaren. Persoonlijk vind ik dat er tijdens het bereidingsproces geen water aan te pas mag komen, want deze kleine kooltjes worden daar gewoonweg niet lekkerder van. Nou oké, misschien om even te blancheren dan. Maar meer ook echt niet. Smakelijk worden ze van roerbakken of, mijn persoonlijke favoriet, roosteren in de oven. Dat is ook precies wat ik deed voor dit recept.
Klinkt heerlijk, deze ga ik zeker een keer proberen hoor! Ik vind spruitjes ook wel lekker!
Wat bijzonder, ga ik ook eens proberen 🙂
Dit recept is niet kidsproof! Helaas niet goed gekeurd bij ons thuis al zijn ze gek op spruitjes…. Ik vond het zelf wel lekker! Eens een andere manier 🙂
Dit recept zou ik ook niet adviseren voor kinderen, is vrij complex van smaak. Zelfs mijn eigen kinderen, en die zijn wel wat gewend, vinden dit lastig ;-). Als ik recepten publiceer die geschikt zijn voor kinderen, dan zet ik dat er altijd bij :-).