3.80 van 5 stemmen

Scaloppine al limone

20 minuten
Hoofdgerecht
Italiaans

Wanneer je in ItaliĆ« een schnitzel bestelt, krijg je scaloppine. Denk bijvoorbeeld aan scaloppine al marsala (met marsalawijn, waar ik trouwens al een variant met kipfilet van op de blog heb staan), scaloppine ai funghi porcini (met paddenstoelen) en scaloppine alla milanese (gepaneerd). Zo zijn er nog meer varianten, maar …

Wanneer je in Italiƫ een schnitzel bestelt, krijg je scaloppine. Denk bijvoorbeeld aan scaloppine al marsala (met marsalawijn, waar ik trouwens al een variant met kipfilet van op de blog heb staan), scaloppine ai funghi porcini (met paddenstoelen) en scaloppine alla milanese (gepaneerd). Zo zijn er nog meer varianten, maar scaloppine al limone is een van de meest bekende. En mijn favoriet.

Dit gerecht blinkt uit in eenvoud en smaak, vooral als je net zoā€™n citroenliefhebber bent als ik. Ik gebruik hiervoor lapjes kalfsvlees van de slager, maar varkensvlees kan eventueel ook. Kipfilet is ook een optie trouwens, maar dan wordt het pollo al limone en heeft het eigenlijk niets meer met dit gerecht te maken. Maar een kniesoor die daarop let, want een citroen-botersaus is toch overal lekker bij?

Ingrediƫnten

  • 4 lapjes kalfsvlees, circa 75 - 100 gram per stuk
  • 50 gr roomboter
  • 20 gr bloem
  • zout
  • witte peper
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 1 el platte peterselie, fijngehakt
  • serveer erbij: simpele salade (sla, cherrytomaten, wortelrasp, olijfolie extra vergine, azijn, peper en zout) en geroosterde aardappels (met knoflook en rozemarijn)

Aan de slag!

  • Leg de lapjes kalfsvlees tussen twee vellen bakpapier. Sla het vlees plat met een vleeshamer of zware koekenpan.
  • Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Strooi de bloem in een diep bord en haal de kalfsvlees lapjes erdoor aan beide zijden. Klop overtollig bloem af en leg ze in de pan.
  • Laat het vlees kort garen aan beide zijden, maar laat niet bruin worden. Bestrooi royaal met zout en peper. Haal de lapjes kalfsvlees uit de pan en leg ze op een bord, dek af om warm te houden.
  • Voeg het citroensap en -rasp toe aan de boter in de pan. Roer door en laat iets inkoken. Proef en breng extra op smaak met zout en peper.
  • Zet het vuur laag en leg het vlees in de saus. Verwarm kort en serveer de scaloppine al limone direct. Garneer met de platte peterselie en serveer met de salade en geroosterde aardappels erbij.

Notities

  • Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
  • De bereiding duurt in totaal 20 minuten.
  • Serveer erbij: simpele salade (sla, cherrytomaten, wortelrasp, olijfolie extra vergine, azijn, peper en zout) en geroosterde aardappels (met knoflook en rozemarijn)

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Categorieƫn

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer