4.80 van 5 stemmen

Smokey pizzasaus

25 minuten
Saus
Pizza

Tot een paar weken geleden schepte ik op mijn pizzabodems alleen traditionele pizzasaus. Meestal zelfgemaakt en soms gekocht. Maar toen kwam mijn Mr. opeens aanzetten met zijn zelfgemaakte smokey pizzasaus voor het FormuleKip recept van Imola (jawel, mini pizza’s voor de GrandPrix van Imola). En die was me toch lekker! …

Tot een paar weken geleden schepte ik op mijn pizzabodems alleen traditionele pizzasaus. Meestal zelfgemaakt en soms gekocht. Maar toen kwam mijn Mr. opeens aanzetten met zijn zelfgemaakte smokey pizzasaus voor het FormuleKip recept van Imola (jawel, mini pizza’s voor de GrandPrix van Imola). En die was me toch lekker! Ik gelijk zijn idee gejat (sorry schatje) en ik heb er een eigen versie van gemaakt die niet mag ontbreken op mijn site. Het geeft je pizza echt een smaakboost!

smokey pizzasaus 4

Smokey pizzasaus dus. Waar onder andere gerookt paprikapoeder en barbecuesaus aan wordt toegevoegd. Niet zomaar barbecuesaus trouwens, het is de Smokey Mountain van Blues Hog en daar zweer ik bij. Maar mocht je nou een andere saus in huis hebben dan kan dat ook, denk ik ;-).

smokey pizzasaus 3

Tip! Deze smokey pizzasaus smaakt ook heerlijk als dip bij focaccia of stokbrood, hebben we al ontdekt. Je kunt ‘m ook perfect invriezen. Dus als je een dubbele portie maakt, heb je altijd een voorraadje in huis.

Ingrediënten

  • 1 flinke sjalot of 2 kleine, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • bakolijfolie
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder, zoet
  • 1 blik (400 gr) pomodori tomaten, liefst van Mutti
  • 100 gr barbecuesaus, zie notities voor mijn voorkeur en een alternatief
  • 1 tl Italiaanse kruiden, gedroogd
  • zout
  • zwarte peper

Aan de slag!

  • Zet een sauspan op middellaag vuur en schenk een scheut bakolijfolie erin. Voeg de sjalot, knoflook, gerookt paprikapoeder en een snufje zout toe en laat 5 minuten fruiten op laag vuur zodat de knoflook niet kan verbranden. Roer regelmatig.
  • Tip: Als je voldoende olijfolie gebruikt en het vuur laag houdt, kan je knoflook nooit verbranden.
  • Schenk de pomodori tomaten erbij met het vocht uit het blik en voeg de barbecuesaus en Italiaanse kruiden toe. Roer door en laat 10 minuten pruttelen zonder deksel. Zo kan de saus mooi inkoken. Roer ondertussen de pomodori tomaten stuk.
  • Proef na 10 minuten en voeg naar smaak nog zout en peper toe. Laat vervolgens nog 2 minuten en daarna is je smokey pizzasaus klaar.

Notities

  • Met dit recept maak je een hoeveelheid die voldoende is voor 8 pizza’s.
  • Perfect om in te vriezen dus als je een dubbele hoeveelheid maakt, ben je gelijk klaar voor een volgend pizzafeestje.
  • Dit is mijn favoriete barbecuesaus voor dit recept. Je kunt ook een ander merk gebruiken, maar ga dan wel voor een rokerige barbecuesaus. Bijvoorbeeld de Remia Black Jack Smokey Barbecuesaus die je in de supermarkt kunt vinden.
  • Nog meer smokey flavours? Bereid de pizzasaus dan op je barbecue.
  • Bereiding: 25 minuten
smokey pizzasaus 2

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)