Snelle kip cashew met rijst

Ik heb iets met kip cashew. Naast dat ik er dol op ben, ben ik ook gefascineerd door de vele bereidingswijzen die er voor zijn. De allerlekkerste vind ik de uitvoering waarbij de kip eerst krokant gebakken is en daarna door de saus gaat. Daar lik ik echt mijn vingers bij af en als ik naar Toko Rasu in Zoetermeer of Toko Eddo in Voorburg ga is dat het eerste wat ik bestel.

Voor thuis wilde ik ook graag een versie maken, maar dan een hele snelle. Gelukt! Deze kip cashew met bimi heb je in 20 minuten bereidt en is ook enorm lekker. Thuis hebben ze ervan gesmuld en ik heb zo’n vermoeden dat deze veel vaker op tafel komt te staan. Binnenkort ga ik ook aan de slag met de versie van de toko’s, die volgt!

Wat je nodig hebt voor 4 personen

 • 1 el vissaus
 • 2 el sojasaus
 • 1 tl rietsuiker
 • 200 ml koude kippenbouillon
 • 2 el maïzena
 • 400 gr kippendijen, in blokjes
 • plantaardige olie
 • 5 teentjes knoflook, fijngehakt
 • 1 Spaanse peper, fijngehakt
 • 200 gr bimi of broccoli
 • 1 winterwortel, in dunne halve maantjes
 • 2 rode paprika’s, in grove stukken
 • 100 gr ongezouten cashewnoten, geroosterd
 • 2 stengels lente-ui, in ringetjes
 • witte peper
 • serveer erbij: witte rijst

Wat je gaat doen

Bereiding: 20 minuten

1. Klop de vissaus, sojasaus, rietsuiker, kippenbouillon en maïzena in een kommetje door elkaar. Zorg dat alle ingrediënten koud zijn, anders gaat de maïzena klonten.

2. Verhit een wok of hapjespan en bak de kip op hoog vuur rondom bruin in 2 eetlepels olie. Bak de knoflook en Spaanse peper 1 minuut mee.

3. Voeg de bimi en winterwortel toe en bak 2 minuten mee. Roer als laatste de paprika erdoor en bak nog 2 minuten. Schenk de saus in de pan en roer de cashewnoten erdoor. Zet het vuur laag en laat 5 minuten pruttelen met de deksel op de pan.

4. Roer de lente-ui erdoor en proef, breng verder op smaak met peper.

5. Serveer de kip cashew met witte rijst. Op de foto zie je trouwens een andere soort rijst. Ik probeerde namelijk de gestoomde lime-coriander rijst van Tilda uit die je kunt opwarmen in de magnetron. Goedgekeurd!

Recept & fotografie: Francesca

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Snelle kip cashew met rijst”

 1. Vandaag gegeten. Was heel lekker. Volgende keer doe ik zelf de noten er op het laatst bij.

 2. Dit kan nooit lekker zijn! Zeker niet met maizena er in. Na een dag zal het nog vies gaan ruiken ook.

 3. Erg lekker en snel. Heb de noten er op het laatst bij gedaan en ipv rijst noodles gebruikt.

Reacties zijn gesloten.