Spaghetti al limone met grote garnalen

Er zijn een aantal gerechten die ik met liefde bestel in een restaurant, maar nooit zelf thuis maak, Niet omdat het ingewikkeld is, maar omdat ik het gewoon niet doe. Een van die gerechten is spaghetti al limone. Oftewel spaghetti met citroen. Hiervoor heb je niet meer nodig dan spaghetti, …

Er zijn een aantal gerechten die ik met liefde bestel in een restaurant, maar nooit zelf thuis maak, Niet omdat het ingewikkeld is, maar omdat ik het gewoon niet doe. Een van die gerechten is spaghetti al limone. Oftewel spaghetti met citroen. Hiervoor heb je niet meer nodig dan spaghetti, citroen en olijfolie. En het resultaat is verbluffend. Al dente gekookte spaghetti met een licht romige saus door de olijfolie, een licht zurige nasmaak van de citroen, een klein beetje bite van de knoflook en subtiel kruidig door de peterselie. Om nog meer te genieten grilde ik er een aantal grote garnalen bij. Die mag je er natuurlijk ook uitlaten.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 500gr spaghetti
– 1 teentje knoflook
– 2 (biologische) citroenen
– 75ml olijfolie extra vergine
– 8 grote garnalen (2 per persoon, meer mag ook)
– handvol platte peterselie
– olijfolie om in te bakken
– (grof) zeezout
– zwarte peper, gemalen

Francesca Kookt_spaghetti al limone_garnalen_2

Wat je gaat doen

Kook de spaghetti al dente in een grote pan met kokend water en zout. Kijk op de verpakking voor de kooktijd. Giet de spaghetti af en laat staan tot gebruik.

Terwijl de spaghetti kookt, hak of rasp je de knoflook helemaal fijn. Rasp de schil van 1 citroen en en pers beide citroenen uit. Doe de citroensap in een bakje en schenk daar de olijfolie bij in een klein straaltje terwijl je klopt met een garde. Zo mengt het goed met elkaar.

Zet een grillpan en de pan waar je de spaghetti in gekookt hebt naast elkaar. In de grillpan ga je de garnalen grillen met een klein beetje olijfolie. Strooi wat grof zeezout en peper erover terwijl ze in de pan liggen. Garnalen hebben echt maar heel even nodig voor ze gaar zijn. Dus max 2 minuten, terwijl je ze mooi roze ziet worden, want anders worden ze taai.

Francesca Kookt_spaghetti al limone_garnalen_3

In de andere pan verhit je een klein beetje olijfolie. Fruit hier kort de knoflook in met een snuf zeezout en schenk het olijfolie/citroen mengsel erin. Maal er wat peper over en schep de gekookte spaghetti erdoor. Roer dit door elkaar en verwarm kort. Hak in de tussentijd de peterselie fijn en roer deze erdoor.

Serveer de spaghetti al limone samen met de garnalen. Strooi nog wat peterselie, geraspte citroen en een vleugje peper erover en serveer.

Tip: serveer je de spaghetti zonder garnalen? Strooi er dan nog wat geraspte Parmezaanse kaas over.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer