Stamppot met zoete aardappel, venkel en basilicum

Ik heb het al vaker geschreven, maar ik doe het gewoon nog een keer. Ook in de lente en zomer eet ik graag stamppot. Maar dan wel frisser, kleurrijker en met meer groenten. Zoals deze stamppot met zoete aardappel, venkel, mozzarella, cherrytomaten en basilicum.

Een heerlijke, vegetarische stamppot met zoete aardappel waar ook kinderen enorm van genieten. Die van mij wel in ieder geval ;-). Nog wat lekkere tips voordat we gaan koken: Voeg in plaats van verse basilicum ook eens wat groene pesto toe aan de stamppot voor een nog rijkere smaak. En hou je van courgette? Roerbak dan wat blokjes in olijfolie en breng op smaak met zout en peper of pesto. Roer deze samen met de mozzarella en cherrytomaten door de stamppot.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 500 gr bloemige aardappels, geschild en in grove stukken
  • 500 gr zoete aardappels, geschild en in grove stukken
  • 1 venkel, in grove stukken
  • zout
  • 4 el pijnboompitten
  • boter
  • 100 ml melk
  • 1 bol buffelmozzarella, in stukjes
  • zwarte peper
  • 250 gr cherrytomaten, gehalveerd
  • 15 gr basilicum, blaadjes fijngehakt

Wat je gaat doen voor de stamppot met zoete aardappel

Bereiding: 30 minuten

  1. Kook de aardappels en venkel 20 minuten in ruim gezouten water met de deksel schuin op de pan. Giet daarna af en schep terug in de pan.
  2. Rooster in de tussentijd de pijnboompitten in een droge koekenpan. Schep over in een bakje.
  3. Stamp de aardappels en venkel grof met een klontje boter en scheutje melk. Roer de mozzarella erdoor en breng op smaak met zout en peper. Roer daarna de cherrytomaten en basilicum erdoor.
  4. Garneer de stamppot met met de pijnboompitten en serveer.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Stamppot met zoete aardappel, venkel en basilicum - Francesca Kookt Zin in een frisse stamppot boordevol groenten? Maak dan deze stamppot met zoete aardappel, venkel en basilicum. Perfect voor de lente en zomer.

Recept & fotografie: Francesca

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Stamppot met zoete aardappel, venkel en basilicum”

  1. Oordeel gezin: lekker, wel vrij machtig. Als ik het nog een keer maak gebruik ik wat minder mozzarella.
    Bedankt voor dit recept!